A Louvre és a nagyobb francia múzeumok mind bezárnak, míg a német múzeumok még kivárnak a vírus második hullámának kapcsán

A német múzeumok bezárása „kemény csapást jelentene az intézmények és a társadalom számára” – állítja az ország múzeumi szövetsége.

A második, vírus miatt kialakuló városlezárás okán a francia kormány úgy döntött, hogy a múzeumoknak ismét be kell zárniuk – így például a Louvre december 1. előtt nem nyitja meg kapuit. Németországban, ahol november 2-től új koronavírus-korlátozások léptek hatályba, amelyek november végéig érvényesek, a múzeumok további útmutatásra várnak azt illetően, hogy részt kell-e vállalniuk a szabadidős létesítményekre vonatkozó tilalmakban. Azonban az ország néhány részében már be is zártak a múzeumok – miután az új szabályokat úgy interpretálták, hogy ez a legjobb eljárás.

Az új szabályozásokban a színházak, mozik és edzőtermek konkrétan említésre kerültek, a múzeumokról azonban nincs szó. Viszont azt már tudjuk, hogy a németországi kereskedelmi galériák korlátozott látogatószámmal nyitva tarthatnak.

Pergamonmuseum front

A berlini Pergamonmuseum

Forrás: theartnewspaper.com