FELHÍVÁS

Dokumentumokat keres a Stúdió Archívum az FKSE 1972 és 1989 közötti időszakából

A közelmúlt archívumépítési láza sorra hívja életre a digitális archívumokat. A legújabb ezek közül a Fiatal Képzőművészek Stúdiója rendszerváltás előtti kiállításait dokumentáló Stúdió Archívum: studioarchivum.tumblr.com

 
 
A projekt első fázisában a Stúdió Galéria 1972-es megnyitása és 1989 közötti kiállítási kronológia került feldolgozásra, mely idő alatt 265 tárlat valósult meg. Az egyes kiállításokhoz a sajtómegjelenések folyamatos gyűjtésén túl minden olyan kiadvány feltöltésre került, melyet a Stúdió Irattára jelenleg őriz. 
  
Annak érdekében, hogy teljessé váljon az adatbázis, ezúton kérünk mindenkit, aki rendelkezik olyan dokumentummal e kiállításokról, mely nem szerepel a honlapon (legyen az meghívó, leporello, katalógus vagy plakát) küldje el digitálisan a [email protected] címre vagy a következő postacímre: 1077, Budapest, Rottenbiller u. 35.
 
Az egykori kiállító művészektől pedig a kiállításmegnyitókról és a művekről készült fényképeket is várunk, melyek szintén feltöltésre kerülnek az archívumba, ezzel is elősegítve a minél szélesebb körő felhasználást és természetesen a további kutatásokat!
 
 
köszönettel, 
Zombori Mónika művészettörténész, projektvezető