Az Art Basel az idén elmaradó esemény helyett két online látogatható teret tervez létrehozni

Miután idén elmarad az Art Basel Hongkongban és Baselben, a művészeti vásárokkal foglalkozó márka minden idei eseményét az online térbe költöztette. Szeptemberben és októberben nyílnak az online látogatható terek, amik a vásár szervezői szerint önálló tematikus vásári kiadásokként működnek majd.

Korábban azok a kiállítók, akik bemutatkoztak az Art Basel valódi térben megvalósuló kiadásán, lehetőséget kaptak arra, hogy ingyen bemutathassák anyagukat a vásárhoz tartozó digitális térben. Most az elkövetkező két, csak online megvalósuló vásáron való részvételért a kiállítóknak nagyjából 5 500 dollár (hozzávetőleg 1 640 000 forint) értékű díjat kell fizetniük kiállításonként.

Basel image

Art Basel

Az első online szoba, amely az OVR:2020 nevet viseli, szeptember 23–26. között lesz látogatható és csak olyan munkákat gyűjt egybe, amelyek 2020-ban készültek. A második online tér, amely az OVR:20c nevet viseli, október 26. és 31. között lesz látogatható, tele olyan munkákkal, amelyek a 20. században készültek. Az egyes online felületeken nem több mint 100-100 galéria mutatkozhat majd be.

A jelenlegi tervek szerint a brand Miamiban megvalósuló kiadása, az Art Basel’s Miami Beach megrendezésre kerül eredeti helyszínén idén decemberben. Ha lesz vásár, ha nem, a szervezők erre az alkalomra is készülnek online látogatható felületekkel – ezekről hamarosan többet is elárulnak majd.