Az ifjú zseni - Mozifilm készült Raffaello halálának 500. évfordulójára

Augusztus 26-tól érkezik a magyar mozikba A művészet templomai képzőművészeti sorozat legújabb premierfilmje, amely a reneszánsz festőről, Raffaello Sanzióról emlékezik meg.

A filmet 2020-ban, a festő halálának 500. évfordulója alkalmából készítették, és Olaszországtól Ausztráliáig több mint hatvan országban bemutatják. 

Az alkotás A művészet templomai sorozat 2017-es, A festőfejedelem című epizódja után teljesen új megközelítésben vizsgálja Raffaello művészetét: Massimo Ferrari filmje a rendkívüli női portrékon keresztül közelít az urbinói művész életpályájához és művészetéhez. Az anya, a szerető, a megbízó, az istennő – megannyi fontos nőalak Raffaello képein. A kiválasztott alkotások – köztük a Madonna-képek, a Galatea diadala, a La fornarina, a Hölgy fátyollal – alapos elemzése révén új perspektívából tárul fel az abszolút szépség titkát fáradhatatlanul kutató művész munkássága. Az elmélyülést a sorozat védjegyévé vált részletgazdag közeli felvételek és szakértői interjúk, műelemzések segítik. A festőzseni élettörténetét Giordano Poloni díjnyertes illusztrátor képzeletgazdag animációi teszik még szemléletesebbé, amelyek álomszerű, mítosz, legenda és valóság határán mozgó képi világában megelevenednek Raffaello életének legfontosabb pillanatai.