Pályázz a LuppArt Residency 2019-re!

A Jó Természet Alapítvány pályázatot hirdet a LuppArt Residency Programján való részvételre.

A LuppArt Művésztelep, mely 2015-ös megalakulása óta kínál lehetőséget az alkotásra, az első évek sikere után 2018-tól a meghívott művészek mellett a pályázat kiírásával fiatal pályakezdők számára is lehetőséget nyújt a programon való részvételre.

Program helyszíne: 2011 Budakalász, Luppa-sziget, Platán sor 37.
Időtartama: 2019. július 1. – augusztus 4.
Pályázni 1 hetes, 2 hetes, 3 hetes és 4 hetes turnusokra lehet.

 

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK 

A programra olyan 35 év alatti művészek jelentkezését várjuk, akik felsőfokú művészeti tanulmányaikat már befejezték, és a művésztelep időtartama alatt legalább egy hétre vállalni tudják a folyamatos jelenlétet és alkotást. A résztvevők továbbá vállalják, hogy a szigeten született alkotásaik közül egyet a LuppArt gyűjteményébe helyeznek el. Cserébe szállást, napi kétszeri étkezést és kedvezményes festőanyag vásárlást biztosítunk, valamint igény szerint, külön megállapodás alapján, részt vállalunk a szigeten született alkotások promóciójában és értékesítésében. Részletes feltételek az artresidency.luppart.hu/termsandconditions oldalon.  

 

SZAKMAI HÁTTÉR

A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztője, Petrányi Zsolt, a Magyar Nemzeti Galéria Jelenkori Gyűjteményének főosztályvezetője, Rieder Gábor, az artkartell.hu főszerkesztője és Einspach Gábor, az Art+Text Budapest vezetője.

A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdésekkel a Jó Természet Alapítvány kurátorához, Farmosi Gáborhoz (email: [email protected]) vagy Einspach Gáborhoz (email: [email protected]) lehet fordulni.

 

JELENTKEZÉS

A jelentkezők az artresidency.luppart.hu/registration honlapon pályázhatnak a jelentkezési lap kitöltését és portfóliójuk feltöltését követően.

A pályázat benyújtásának határideje: 2019. május 15.