Kerülj be a Szépműbe! címmel hirdetett pályázatot az OTP bank

Készíts egy műalkotást, hogy kiállíthassák a Szépművészeti Múzeumban!

 

Hogyan kerülhetsz be a Szépműbe?

  1. Készíts egy legfeljebb 3 x 3 x 3 méteres műalkotást a pályázat témájára: festményt, fotót, szobrot vagy installációt.
  2. A pályázat témája: a TEST. Emberi? Tárgyi? Engedd szabadjára a képzeleted!
  3. Tölts fel az alkotásodról egy jó minőségű fotót a publikus Instagram profilodra augusztus 29. és szeptember 21. között.
  4. A kép alá írd be az #OTPVRMuzeum hashtaget, teljes neved, valamint a műalkotás címét, méretét és a felhasznált anyagokat.
  5. A szakmai zsűri értékeli a beérkezett pályázatokat és kiválasztja a 15 legkiemelkedőbb munkát.
  6. Ha a zsűri beválogat a legjobb 15-be, szeptember 26-ig értesítünk az Instagramon keresztül. Kérjük, hozd be műalkotásod október 1-2. között a Szépművészeti Múzeumba, ahol az OTP VRMúzeumhoz befotózzuk.
  7. Az OTP VRMúzeumban október 8-21. között gyűjtheted a szavazatokat. Rajtad is múlik, hogy hány látogató lép be és szavaz a pályamunkádra!
  8. Ha a te alkotásodra érkezik a legtöbb szavazat,október 30-án ünnepélyes keretek között kiállítjuk a Szépművészeti Múzeumban, ahol egy teljes hónapig lesz megtekinthető.
  9. Kérjük, mindenképp olvasd el a részvételi feltételeket, ha szeretnél a pályázaton indulni.

A zsűri:

Tomcsányi Dóri
A TOMCSANYI márka tervezője, valamint a The Garden Studio tulajdonosa 2013-ban szerzett mesterdiplomát a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, divattervezés szakirányon. Fontos inspirációs forrásai közé tartozik a retrospektív design és képzőművészet. A márka és egyúttal Dóri sikerei töretlenek: 2013-ban elnyerte a Magyar Formatervezési Díjat, 2017 óta a MOME-n tanít és 2018-ban Az Év Divattervezőjének választották.
 
Éder Krisztián
Divatfotós, rendező. Zenei pályafutása bővítette látószögét és vizuális munkáira is nagy hatást gyakorolt. A MOME-n végzett, jelenleg New Yorkban élő, tehetséges fotográfus munkái hazai és külföldi ismert magazinokban jelennek meg. Sokoldalúságát kamatoztathatja a zsűriben.
 
Einspach Gábor
Az ArtMagazin művészeti szaklap felelős kiadója. Széles tudását a műtárgypiacról a MOME egyetemi előadójaként adja tovább a jelen és jövő művészeinek. Hozzáértéséről tanúskodik, hogy Igazságügyi szakértőként több mint ezer ügyben készített szakvéleményt. Tanácsadóként a magángyűjtemények és aukciósházak munkáját is segíti. Az Art+Text Budapest galéria vezetőjeként sokat tesz a kortárs magyar képzőművészet és a progresszív magyar fotóművészet nemzetközi elismertetéséért.
 
Baki Péter
A Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója és Mai Manó Ház ügyvezetője, valamint a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának művészeti és tudományos dékánhelyettese. A Magyar Fotóművészek Szövetségének elnökeként is támogatója a fotográfia, mint művészet terjesztésének. Szakmai díjak tulajdonosaként ezúttal bíráló szerepbe kerül.
 
Görbicz Anita
A Győri Audi ETO KC csapatkapitánya, négyszeres Bajnokok Ligája győztes kézilabdázó, a magyar női kézilabda válogatott 233-szoros, tavaly visszavonult játékosa.
Sportolóként a testi - lelki egészség kimagasló támogatója. Nem ismeretlen számára a versenyhelyzet, ám ezúttal játékos helyett, bírálóként lép pályára.
 
Szőke Gábor Miklós
A monumentális köztéri állatszobrairól ismert művész munkái megtalálhatóak a világ nagyvárosaiban. Indusztriális, rozsdamentes acél vagy keményfa elemekből épülő óriási totemállatai gyakran sportlétesítmények meghatározó jelképei. Itthon a legismertebb alkotásai a Fradi sas, illetve a vizes világbajnokság Vizi legendák szoborsorozata.
 
Orosz Márton
Művészettörténész, a Vasarely Múzeum igazgatója, valamint a Szépművészeti Múzeum 1800 utáni fotó- és médiagyűjteményének kurátora. Kutatási területe a kinetikus- és a fényművészet, az animációs film, illetve a klasszikus avantgárd eszméire támaszkodó vizuális kultúra a Bauhaustól a komputerművészetig. Érdeklődésének középpontjában a tudomány és a művészet kapcsolata áll. Munkája során minden követ megmozgat, hogy a terület legmélyére ásson.​
 
További részletek az otpvrmuzeum.hu oldalon!