Gallery hopping 02

Heti programajánló

Ezen a héten beizzítanak a kereskedelmi galériák.

Kedden, azaz holnap itt van mindjárt egy összehangolt, hármas megnyitó az 5. kerületben: A Kisteremben 6-tól Vécsei Júlia, a Vintage-ban Szabó Dezső, a Trapézban 7-től pedig Szörényi Beatrix mutatkozik be. Akinek pedig a Károlyi kert és környéke túl szűkös lenne, az szintén 7 órától egész Budapestről kaphat szubjektív képe(ke)t a Stúdió Galéria Budapest Jam kiállításán, ahol a három fiatal művész, Kroó Anita, Varga Zsolt és Mátyási Péter művei mellé a megnyitón slam poetryt és lekváros kenyeret is kínálnak.
(Lent a téren. Vécsei Júlia kiállítása – Kisterem, szeptember 11. - október 11. Szabó Dezső: Szent Elmo tüze – Vintage Galéria, szeptember 11. - október 25. Szörényi Beatrix: Vakrepülés – Trapéz, szeptember 11. - október 12. Budapest Jam – Stúdió Galéria, szeptember 11. - október 8.)

Szerdán 7 órakor két kiállítás is nyílik a Viltinben: BaJóTa Utópiacsapdája és Kerekes Gábor tárlata. Utóbbi kollázsain  szó szerint is városkép a városkép hátán, de ez már nem Budapest – a megnyitó dátumának pedig szimbolikus jelentősége van.
(BaJóTa: Utópiacsapda és Kerekes Gábor: Dátum nap nélkül – Viltin, szeptember 12. - október 12. ill. 19.)

Csütörtökön újabb galériás hullám: az acb Galériában Tarr Hajnalka Can't Get It című kiállítását Maurer Dóra nyitja meg 7-kor, az acb Attachmentben pedig Katarina Šević és a Tehnica Scwheiz gázgyári közös projektjének részeként 8-tól felolvasó-performansz a Tárna Hősei Társulattól. Érkezhetünk ide mondjuk a közeli Deák Erika Galériából, ahol 6-tól Nemes Márton festményeit mutatják be.
(Tarr Hajnalka: Can't Get It és Katarina Sevic és a Tehnica Schweiz: Imperatores Provinciae – acb, szeptember 13. - október 11. Nemes Márton: Átmenetileg zárva – Deák Erika Galéria, szeptember 13. - október 12.)

Végül két, akár az egész hétvégét is kitöltő program:
Csütörtöktől vasárnapig a Laborban az MKE Képzőművészet-elmélet szakos hallgatói a kortárs roma művészet és kultúra művészetelméleti, kultúrpolitikai és szociokulturális kérdéseit vizsgálják meghívott szakértőkkel. Kerekasztal, filmvetítés, színházi workshop a sztereotípiák felülírásáért, és még sokminden más. (ld. még legutóbbi videónkat a Gallery 8-ról)
(MONITOR live – Labor Galéria, szeptember 12-15.)

Péntektől orrvérzésig (vasárnapig) pedig animációs, found footage, dokumentarista, experimentális, digitális trash, pop, staged, formalista, koncept, zenei klippes, absztrakt, layeres, flux, kollázsolt, loopolt, manipulált, talált, low és high tech, kézikamerás, ugróvágásos, stop motion technikás, super 8-ból digitalizált, vágott és vágatlan videók a 6. Crosstalk Fesztiválon a Toldi Moziban és a vadonatúj Higgs Mezőben! Az elsötétített vetítőteremben végre kipihenhetjük a zsúfolt hét fáradalmait.
(Crosstalk Video Art Festival, szeptember 13-15.)

(A nyitóképen Kerekes Gábor Dátum nap nélkül című kiállításának arculati grafikája.)