Egy olasz műkereskedő autóból megtekinthető kiállítást szervezett

Massimo Minini és az általa vezetett BelleArti közösen nyitott 16 munkát bemutató, autóval látogatható kiállítást egy Bresciában található mélygarázsban.

A gyűjtő kifejezetten megunta a pandémia idejében egyre népszerűbbé váló internetes kiállításokat, ezért keresett egy biztonságos, de a valós kiállítások látogatására jobban emlékeztető megoldást.

A június 21-én megnyílt tárlat a Generali biztosító garázsában valósult meg, méghozzá úgy, hogy a kiállítás egészén végig lehet hajtani az autónkkal, tehát ki sem kell szállni a járműből. A kiállításon többek között Mimmo Paladino, Stefano Arienti, Giovanni Gastel és Olivo Barbieri alkotásait láthatják a látogatók. A tárlatnak nincs szorosabb koncepciója, a meghívott művészek azt mutatják be, amit megfelelőnek találtak egy hasonló projektben való részvételre.

Mimmo paladino shine 1 4 1068x501

Mimmo Paladino: Shine, 2020, © Mimmo Paladino, © BELLEARTI

A kiállítás kitalálásakor Minini előképe az 1973-ban Rómában Achille Bonito Oliva által kurált, a Villa Borghese parkolójában megvalósult kiállítása volt.

A napokban nyílt autós kiállítás záró dátuma egyelőre még nem biztos, sőt a szervezők már tervezik a 2021-es kiadást is.

Forrás: theartnewspaper.com