Generatív NFT hackathon és konferencia Debrecenben

Az NFT DEB Európa első generatív hackathon és konferencia rendezvénye, mely feltérképezi a blokklánc technológia és a mesterséges neurális hálózatok legújabb fejlesztéseit, valamint azok kreatív alkalmazását a művészet területén.

Vegyél részt és dolgozz elismert művészekkel! Munkádat és fejlődésedet heti megbeszélések segítik, melynek végső eredménye a madárfajok vándorlási krízise köré épülő vizuális műalkotás lesz. Az alkotás blokklánc technológia segítségével kap jogvédelmet, majd kiállításra, végül árverésre kerül. A rendezvényt vezető szervezetek karolták fel, s a kiemelt fontossággal rendelkező téma szintén nagy figyelemnek örvend. Az NFT DEB első alkalma algoritmusok művészeti felhasználásával érvényesíti környezettudatosító misszióját. A madarak vonulásának változása az egyik leggyakrabban tanulmányozott jelenség, amely összefüggésben áll a klímaváltozással. Az NFT DEB kutatók, mérnökök és művészek jelentkezését várja, akik olyan alkotásokat hoznak létre, amelyek ezt a globális fontosságú jelenséget kritikai szempontból vizsgálják a művészet legújabb eszközeivel. A Debrecen város és a MODEM által támogatott hackathon során kreatív és fenntartható megoldásokat keresünk erre a társadalmi és ökológiai szempontból jelentős problémára, mindezt blokklánc technológiák és mesterséges neurális hálózatok felhasználásával.

Csoportvezető művészek: Daïm Aggott-Hönsch, Olive Allen, BarabasiLab, Nikita Freeboid, Navratil Judit, Sós Gergő , Weiler Péter

Hackathon jelentkezési határidő: november 7. éjfél, a részvétel ingyenes.

Konferencia: november 25–26., online és a MODEM épületében

Eredményhirdetés, köztéri kiállításmegnyitó: november 27.

További információ: nftdeb.art

Az NFT DEB rendezvényei angol nyelvűek.

Tv apam 1024

Forrás: nftdeb.art

Screenshot 2021-03-17 at 11.14.12.jpg
„Holy Fuck” – 69 millió dollárért kelt el egy teljességgel digitális, NFT-műtárgy

Március 11-én meghökkentő eredménnyel zárult Beeple aka Mike Winkelmann The First 5000 Days (Az első 5000 nap) című alkotásának aukciója a Christie’s-nél.