Hosszú hónapok után hamarosan újranyithatnak a New York-i múzeumok

Andrew Cuomo kormányzó nemrég bejelentette, hogy augusztus 24-étől újra nyitva tarthatnak a koronavírus miatt bezárt kulturális intézmények. A március közepi bezárást követő újranyitás természetesen rengeteg szabály betartásával jár együtt, a kötelező maszkviselés mellett a múzeumoknak és színházaknak kontrollálniuk kell a látogatói útvonalakat és csak a szokásos befogadói kapacitásuk 25%-ával működhetnek.

New York államban az említett városon kívüli településeken már korábban, július végén újranyithattak a kulturális intézmények – a nagyobb városban azonban szükséges volt a fokozott figyelem. A Metropolitan Museum of Art már bejelentette, hogy a Fifth Avenue-n található épület augusztus 29-én nyitja meg kapuit, a Met Cloisters pedig nem sokkal ezután lesz látogatható. 

Ap 20101282708933 1

A MET, forrás: artnews.com

Azt is tudhatjuk már, hogy a Museum of Modern Art augusztus 27-étől, a Whitney Museum szeptember 3-ától, míg az American Museum of Natural History és a Museum of Jewish Heritage is szeptember 9-étől, a New Museum pedig szeptember 15-étől lesz újra látogatható. A Guggenheim Museum  még nem jelentette be terveit.