LOKART – elkezdődött az első pécsi képzőművészeti fesztivál

Kiállítások, szakmai beszélgetések, kreatív alkotóprogramok, művészeti piac és számos kísérőprogram várja a látogatókat július 15–18. között a belvárosban, az első pécsi képzőművészeti fesztiválon!

2021.07.15 – 2021.07.18.
Pécsi Galériák | LOKART - Képzőművészeti fesztivál

Sokan és sokszor beszéltek már Pécsett az aktív művészeti életet meghatározó hely szelleméről, hiszen kiemelkedően sok, nagyjából 150 művész él a városban. A LOKART során a Pécsi Galériában és a Művészetek és Irodalom Háza Martyn Ferenc Galériájában nyíló kiállításokon mutatkoznak be azok a helyi alkotók, akik neveztek a mozgás témára kiírt művészeti pályázatra. A kiállítóterek a fesztivál ideje alatt este 10-ig tartanak nyitva.

216292654 4433566973343402 4418730778917893737 n

A LOKART fődíjáról és a kritikusok díjáról szakmai zsűri dönt.  

Lesznek szakmai beszélgetések is, ezek három téma köré összpontosulnak. A közönség betekinthet a kortárs művészet és művészeti magazinok kulisszatitkaiba; szó lesz a főváros és vidék kapcsolatáról a kortárs képzőművészet dimenziójában; valamint izgalmas beszélgetést hallhatunk a modern kori műgyűjtésről és műkereskedelemről.

Szentgróti Dávid festőművész és Pécsi Művészeti Szakközépiskola látványfestést tart, az alkotás örömét, a változatos gyermek- és kézműves programokon a legfiatalabbak is megízlelhetik, megismerkedve a mozgás, a ritmus és képzőművészeti alkotások kapcsolatával. Emellett hallható lesz a Művészeti Kar elektronikus zenei műhelyének koncertje, és különleges, megfizethető áru műalkotások közül válogathatunk a művészeti piacon. Sőt, programba néhány vállalkozó is becsatlakozott így a Jókai tér, Ferencesek utcai boltok kirakataiban és néhány boltban is lesznek műalkotások.

További információk és a teljes program ezen a linken érhető el.