Nyilvános konferenciával indul a Light Art Museum első nyári mesterkurzusa

"IMMERSIVE SPACE | IMMERSIVE MIND" címmel indítja el első Masterclass programját a LAM.

A Light Art Museum a látványos kiállítások rendezése mellett fontos küldetésének tartja, hogy a kreatív technológiai szakemberek számára különböző szakmai programokat szervezzen, amelyek katalizátorként szolgálhatnak a tudásmegosztás, az innováció és a szcénán belüli együttműködés számára. A LAM Masters egy támogató ökoszisztéma, ami hozzájárul a kreatív technológia folyamatos fejlődéséhez és természetes beépüléséhez a kortárs művészeti gyakorlatokba.

Ezek az események lehetőséget biztosítanak a résztvevők számára az eszmecserére, az új technikák elsajátítására, az innovatív technológiák elterjesztésére, elősegítve az autonóm és az alkalmazott vizuális művészetek dinamikus környezetének kialakítását. Az intézmény a LAM Masters eseményein keresztül igyekszik elősegíteni a fiatal kreatív elmék oktatásával és fejlesztésével a kreatív technológiai ágazat és a kortárs művészet fenntarthatóságát és életképességét, és így biztosítani, hogy a friss perspektívák és innovatív megközelítések a jövőben is alakíthassák a művészet és a technológia jövőjét.  

A nyári mesterkurzus kapcsolatot teremt az elméleti tudás és annak a gyakorlati alkalmazása közötti, és képessé teszi a szcéna szereplőit arra, hogy ötleteiket megvalósuló alkotásokká fejlesszék.  


A hét napos képzés egy nyilvános angol nyelvű konferenciával kezdődik, amelynek előadói között olyan nemzetközileg is ismert szereplőket találunk, mint a japán teamLAB tagja, Takeshi YAMADA, vagy az amszterdami Nxt múzeum kurátora, Bogomir Doringer. A mesterkurzus interdiszciplináris stratégiára épül, a kortárs művészet innovatív formáira és a képzőművészet, a legújabb kreatív technológiák és a mérnöki tervezés szintézisén alapuló komplex módszertani gondolkodásra összpontosít. Az immerzív élmények a művészet világában, mind a kiterjesztett, mind a fizikai valóságban, a manapság népszerű művészeti gyakorlatok és helyszínek egyik legsokoldalúbb eszköze. Ezek a technológia alapú vetített terek a virtuális valóság szimulációk fizikai értelmezései, egyfajta technológiai ökoszisztémák, amelyek a kortárs művészeti világban a galériák új típusú tereivé fejlődtek. Hogyan válik egy immerzív tér a művészi kifejezések víziójává? Hogyan használják a művészek a hibrid környezeteket az adatok expresszív, kreatív módon történő vizualizálására? Hogyan működik az EEG-adatok rögzítése és feldolgozása? Az EEG-jel milyen jellemzői lehetnek alkalmasak az immerzív audiovizuális élmények hangszerelésére vagy vezérlésére? Hogyan működik a kódolás és a számítástechnika a kreatív folyamatokban? Hogyan fejlődik egy EEG-adatokon alapuló, magával ragadó installáció koncepciója az ötlettől a megvalósításig?

Részletes program itt olvasható.
A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött.