Október 31-ig lehet pályázni a Barcsay-díjra

Idén is kihirdette pályakezdőket támogató pályázatát a Barcsay Jenő Képzőművészeti Alapítvány. Október 31-ig jelentkezhetnek fiatal festőművészek a Barcsay-díjra.

A pályázaton magyar ajkú, felsőfokú tanulmányaikat már befejezett, valamint mérvadó szakmai szervezeti tagsággal rendelkező pályakezdő festőművészek vehetnek részt, akik 2020. december 31-ig még nem töltik be 35. életévüket. A pályázatra stílusmegkötések nélkül lehet jelentkezni, a pályázóknak olyan kvalitásos alkotásokat kell bemutatniuk, amelyek méltók Barcsay Jenő (1900–1988) szellemiségéhez, alkotói következetességéhez és a művészet iránt érzett alázatához. A Barcsay-díjjal oklevél, Csíkszentmihályi Róbert szobrászművész plakettje és pénzjutalom jár. A kitüntetett művész vagy művészek alkotásaiból kamarakiállítást rendeznek.

A Barcsay-díj átadója, valamint a kamarakiállítás a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrumban lesz, várhatóan januárban.

Az évente odaítélt díjat 1989-ben Barcsay Erzsébet, Barcsay Jenő festőművész testvére alapította. 2006-ban a Barcsay-jogutód Kónya házaspár hozta létre a Barcsay Jenő Képzőművészeti Alapítványt. A részletes pályázati felhívás az alkotok.hu oldalon olvasható, és itt lesznek elérhetők a pályázati eredmények is.

Barcsay jenő házcsoport 1963 olaj falemez ferenczy múzeumi centrum

Barcsay Jenő: Házcsoport, 1963, olaj, falemez, Ferenczy Múzeumi Centrum




Forrás: MTI

decode2018_ex02.jpg
Október 18-ig lehet pályázni a DECODE – The Space for ARTHITECTURE 2020 díjra

Szeptember 7-től október 18-ig lehet pályázni a DECODE – The Space for ARTHITECTURE 2020 díjra, melynek összdíjazása idén nettó 1,2 millió forint.