Támogató kampány indult a kulturális közösségek megsegítésére

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület és a Trafó Galéria közösen csatlakozik ahhoz a szolidaritáson alapuló nemzetközi képzőművészeti kezdeményezéshez, melyet Wolfgang Tillmans és az általa létrehozott Between Bridges alapítvány szervez azzal a céllal, hogy a COVID-19 krízis nyomán nehéz helyzetbe került kulturális helyeket, közösségi projekteket és kiadványokat támogassa.

A kampány számára több mint 50 neves képzőművész ajánlott fel plakátokat, többek között Marlene Dumas, Jeff Koons, Pierre Huyghe, Andreas Gursky, Wolfgang Tillmans, Luc Tuymans, Thomas Ruff és Anne Imhof. A plakátok nyomtatásáról és Budapestre szállításáról a Between Bridges gondoskodik, a printek utáni teljes bevételt az eladó szervezetek számára ajánlották fel.

A kampányból befolyt összeg felét az FKSE működési költségeire, míg másik felét a Trafó Galéria jövő évadra tervezett kiállításaira és egyéb eseményeire (performanszok, vetítések stb.) felkért hazai képzőművészek tiszteletdíjára fordítják majd. A befolyt támogatásokon túl – melyre mindkét intézménynek nagy szüksége van –, azt is remélik, hogy ez a közös kampány egy lépéssel közelebb vezet majd egy ennél tágabb, egymást támogató összefogáshoz is a hazai képzőművészeti szervezetek és intézmények között, mely nélkül a hazai képzőművészek pályakezdésének és pályán maradásának segítését és érdekképviseletét nem tartják elképzelhetőnek a jelenlegi bizonytalan helyzetben.

A plakátok A2 méretűek (59,4 x 42 cm), darabonként 17 700 forintba (50 euró) kerülnek. A művészek által a kampányra felajánlott plakátok darabszáma nem limitált, de azok kizárólag a kampány végéig (2020. július 1.) érhetőek el.

Az oldalon megvásárolt plakátok – miután a nemzetközi postai küldeményforgalom újra akadálytalanaul működik – személyesen a Trafóban vehetőek át, de szívesen postázzák is majd azokat.

A 2020Solidarity plakátjai az alábbi művészektől érhetőek el az FKSE és a Trafó Galéria közös kampányában: Alexandra Bircken, Melanie Bonajo, Elmgreen & Dragset, Simon Denny, Marlene Dumas, Andreas Gursky, Wade Guyton, Pierre Huyghe, Jeff Koons, Glenn Ligon, Karol Radziszewski, Anri Sala, Thomas Struth, Wolfgang Tillmans, Luc Tuymans, Gillian Wearing, James Welling, David Wojnarowicz.

További információért és a plakátok átvételével kapcsolatos részletekért írjon a [email protected] e-mail címre. A plakátok és a vásárlás menete az alábbi weboldalon érhető el.