Anetta Mona Chişa nyilvános előadást és workshopot tart Budapesten

Ha művészként párban vagy csoportban alkotsz, megtanulhatod, hogy a “solve et coagula”, ami az alkimisták mottójaként annyit tesz, “oldj fel és köss meg”, a saját feloldódásunk elfogadását jelenti, és azt, hogy mindig más hőfökön égve, a változás tisztítótüzén kell próbára tennünk józan eszünket.

Anetta Mona Chişa: A barátság politikája
nyilvános előadás és workshop

2016. július 8., 18 h:
Anetta Mona Chişa nyilvános előadása

2016. július 9., 12-18 h:
workshop Anetta Mona Chişával

Ha szeretnél résztvenni, július 8-ig jelentkezz az [email protected] címen!
Helyszín: FKSE - Stúdió Galéria. 1077 Budapest, Rottenbiller u. 35.
Az előadás és a workshop nyelve angol.

Ha művészként párban vagy csoportban alkotsz, megtanulhatod, hogy a “solve et coagula”, ami az alkimisták mottójaként annyit tesz, “oldj fel és köss meg”, a saját feloldódásunk elfogadását jelenti, és azt, hogy mindig más hőfökön égve, a változás tisztítótüzén kell próbára tennünk józan eszünket. Anetta Mona Chişa nyilvános előadásában július 8-án a Lucia Tkáčovával létrehozott közöss projekteket mutatja be, melyekben az alkotók az együttműködés természetén elmélkednek, egymást tükrözik vissza, túllépnek önmagukon, és újragondolják a kreativitást. Az előadás azt a kreatív folyamatot fedi fel, amely során az egyén felülemelkedik határain, a különbözőségeken és saját létezésén.


Anetta Luciaként, Lucia Anettaként kifestve

A július 9-i workshop kiindulópontjai olyan gyakorlatok, amelyek azt szemléltetik, hogyan változtatja meg az együttműködés gondolkodásunkat és az általunk használt nyelvet. A résztvevők nyelvi technikákat, egymás kölcsönös érzékelésére ható gyakorlatokat és a kötődés kötözés általi koreográfiáját próbálhatják ki. Miközben a nyelv nem tudatos rétegeit használjuk, egymás mimikáját utánozzuk, és az 1+1=1 elméletét adjuk elő.
Bővebben: https://www.facebook.com/events/1719838498267129/

Anetta Mona Chişa és Lucia Tkáčová 2000 óta dolgoznak együtt, Prágában és Berlinben élnek és dolgoznak. Együttműködésük középpontjában a művészet politikai és esztétikai érvényének összehangolása áll. A láthatatlan, a kimondhatatlan és az ismeretlen erejében bízva, a művészetet olyan folyamatnak tekintik, amellyel változásokat érhetnek el, mind saját magukban, mind pedig a nézőben; és amelynek következményei megújíthatják a világot. Női művészpárost alkotva szembeszállnak a társadalom által a nőkre kényszerített szabályokkal és a férfi dominanciával.
Bővebben az alkotókról: chitka.info

Anetta Mona Chişa és Lucia Tkáčová a tranzit.hu A szívünk egy másik ország - A barátság mint alternatíva egy normális világban című kiállításának résztvevő művészei.
Kurátorok: Soós Andrea, Muskovics Gyula

A kiállítás július 30-ig megtekinthető a Stúdió Galériában.
A kiállítás Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/239372706441367/?active_tab=highlights