AUKCIÓ - ART ♥ DESIGN

Art loves Design – aukció a művészet és a design szerelemgyerekeiből

Matisse-t idéző ruha, Mondrian karkötőben, Lukáts Kató Bonbonosdoboza kortárs festményen. Hatvanas évek kultusztárgyai élőben és plakáton, vintage fotó a negyvenes évek legfontosabb mozgásművészeti iskolájának nőalakjairól szabadban, szobrokat idéző ékszerek, művészeti kendők, dekoratív, messzi tájakra repítő motívumokkal díszített vázák. Válogatott darabok, melyeket az hívott közös aukcióra, hogy mindegyikük épp úgy tartozik a képzőművészet, mint a design területéhez.

Az idei, tizedik Design Hét fókuszában a határátlépések állnak, vagyis azok a  metszéspontok, melyeket a design hoz létre képzőművészettel, kézművességgel, digitális technológiákkal. Az Art loves Design anyagában a képzőművészet és a tárgytervezés egymásra ható, inspiráló együttműködései mutatják meg magukat.

A művek alkotói a hazai tárgytervezés-történet nagy nevei, sikeres divattervezők, gyűjtésre javasolt kortárs művészek, és fiatal designerek válogatott csapata.

Kobaltkék, sárga, karmazsin és türkiz – csorognak a színek a katalógus lapjain. Nemcsak műfajban, méretben és technikákban, de alapanyagaikat nézve is változatos a felhozatal; vásznak, porcelánok, papír, plexik és selymek, de kézzel csiszolt beton is hordozói a kreatív ötleteknek.

A tételeket kísérő leírások a tárgyak történetéről, művészeti irányzatokhoz való kapcsolatukról mesélnek, izgalmas összefüggéseiket analógiák illusztrálják.

Kikiáltási áraik 1.500 és 150.000 Forint között váltakoznak.  

Az árverést Winkler Nóra vezeti.

Mikor: 2013 október 5. 17:00
Hol: LOFFICE – 1061 Budapest, Paulay Ede u. 55.

A Design Hét hivatalos programjának eseménye az Artmagazin, a LOFFICE és a NORAWINKLER&CO szervezésében valósul meg.

Az aukció katalógusa pdf formátumban letölthető itt.