December 30-án nyílik az ISBN nulladik kiállítása

Az év utolsó előtti napján nyíló projekt a retrospekcióval játszik, nem hagyva figyelmen kívül a művészt egyre gyakrabban hatalmába kerítő numerológiát és egy születési dátumot sem.

 

Menesi Attila: Alagsori bejelentkezés a Víg utcából
(az ISBN nulladik kiállítása)

​​megnyitó: 2017. december 30., 18:00
nyitvatartás: kedd-péntek 12:00-19:00., szombat 14:00-18:00
zárónap: 2018. január 12.​
(december 31-től január 2-ig a kiállítás ZÁRVA tart)​​
​Kapcsolódó program: január 9. ​

Menesi Attila 2013 óta a független képzőművészeti tanszék* projektjeiben tevékenykedik, a korábbi évekhez képest még távolabb a művészeti intézményrendszertől és a műtárgytermeléstől. Egyre közelebb ugyanakkor egy olyan gyakorlathoz, amely új helyzeteket és nyilvánosságot teremt a képzőművészeti szakma számára. Most azonban előkerült néhány banános doboz.

 


forrás: ikon.hu

 

Az ISBN jelenlegi átmeneti tere – amely a Google Maps szerint még Csatári Lőrincné műanyag feldolgozó, szemüvegkeret készítő kisiparos műhelye, miközben a szakma már az Istvánkó Bea által létrehozott művészeti szakkönyvesboltként és kortársművészeti galériaként ismeri – minderre megfelelő helyszín.

Az 1990-es évektől Menesi által máig megőrzött több ezer darabos kiállítási meghívó és programismertető gyűjtemény nemcsak az akkori, de a mostani korszakról is képet ad a projekt egyik installációjának részeként. A vetítőtérben kevésbé ismert, befejezetlen vagy éppen folyamatban lévő munkák, a f***k kapcsán pedig új infógrafikák kerülnek bemutatásra.

A gyűjtemény szabadon tanulmányozható és átrendezhető a projekt ideje alatt, amit 2017. december 30-án egy narratív vetítés, 2018. január 9-én pedig egy beszélgetés kísér.

* A független képzőművészeti tanszék az ország számos egyetemén és főiskoláján van jelen különböző képzési területeken ingyenes kortársművészeti kurzusokkal. A kurzus idejére a tanszék beköltözik az adott intézmény falai közé, az előadásokon és workshopokon kívül egyéb programok adnak alkalmat meghívott képzőművészekkel és más szakemberekkel beszélgetésekre, interaktivitásokra és együttműködésekre. A 2013-14 tanév óta 31 különböző tanszékein valósult meg a projekt, mintegy 1000 diák részvételével. A kurzusokon eddig több mint 80 művész és művészeti szakember tartott előadást vagy vezetett workshopot. Az egyhetes nyári workshopok (Ádánd, 2015; Hegyeshalom, 2016; Velence, 2017) az intenzív együttműködés és network lehetőségei 3 témában, a kurzusokon résztvevő hallgatók és a helyi közösségek számára.

​További információ:
https://www.facebook.com/events/908875955945762/
https://www.isbnbooks.hu/