ÉLET A KÉPBEN podcast I. – Kitörni a keretekből / Esterházy-díj 2023

Topor Tünde – Winkler Nóra

Elindult az ÉLET A KÉPBEN, Topor Tünde és Winkler Nóra páros podcastja művészetről!


Akik valaha is vettek részt tárlatvezetéseken, előadásokon, amiket a legjobb múzeumokban, az elmúlt években sokezer ember előtt tartottak, nagyjából tudják, mire számítsanak; személyes hangra, szubjektív értelmezésre, történetekre a képekről, az időszakról, alkotói közegről. Magánéleti vonatkozásokra éppúgy, mint mester-tanítvány viszonyokra, a gyerekkor jelentőségére, és minden olyanra, amivel pont a saját élettapasztalat visz közel egy mű világához.    

Az első epizód az Esterházy Art Award 2023-as mezőnyének kiállítására visz, a Ludwig Múzeumba. 

Virágoskertbe lakói nélkül. Lila tájban smst küldő motoroshoz. Méhviaszillatú figurák közé. Koktélpohárhoz, amiben csillogó szmokingban egy fiú ül. Pixeles politikai erőtérbe és a golflabdák titkos életébe. 

Tartsanak velük, és iratkozzanak fel az ÉLET A KÉPBEN csatornára, hogy a további epizódok is megtalálják önöket!

full_006072.png
Topor Tünde és Winkler Nóra páros tárlatvezetése a Bacon, Freud és a Londoni Iskola festészete című kiállítás finisszázsán

Szombaton 20:30-tól Topor Tünde és Winkler Nóra Tágra zárt szemek - mi is az a Londoni Iskola, avagy dolgok, amiket nem lehet megúszni címmel tart tárlatvezetést a Magyar Nemzeti Galéria kiállításának finisszázsán.

 

full_006120.png
Topor Tünde és Winkler Nóra páros vezetésével zár a meghosszabbított Bukta kiállítás

„...úgy paraszti, hogy már nem paraszti, úgy vidéki, hogy nem vidéki, úgy mezőgazdasági, hogy ipari is.“ (Földényi F. László)

full_006169.png
Időutazás személyes kedvencekkel: Topor Tünde és Winkler Nóra vezet a Ludwig Múzeum IPARTERV 50+ kiállításán

Miért egy ipari épületeket tervező vállalatról kapta a nevét a legújabb kori magyar művészettörténet egyik legfontosabb fejezete? Mik születtek a kezdeti, 1968-69-es művek után, merrefelé vezettek az utak, avagy a neoavantgárd utóélete tanulságokkal és pozitív végkicsengéssel.