Művek, színek, kupola, rókatárgy (VIDEÓ)

Videó a FOREVER YOUNG Artmagazin100 Kortárs Aukcióról

A Fészek Művészklub művészeti történetekben gazdag, elképesztő atmoszférájú tereiben a magazin munkatársai által válogatott anyagból, négynapos kiállítás után megrendezett kortárs-aukció bevételéből az Artmagazin félmillió forinttal támogatja az anyagi nehézségei miatt a megszűnés szélére sodródott FKSE - Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesületet. Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztője szerint:
„A Forever Young aukció megrendezését még azelőtt találtuk ki egy hozzánk éppúgy, mint az FKSE-hez közel álló gyűjtő ötlete nyomán, hogy a sajtót bejárták volna az FKSE megszűnésének veszélyéről szóló hírek. Nagyon örülünk, hogy az aukciónak, illetve az ott vásárló barátainknak köszönhetően ekkora adománnyal tudjuk támogatni őket. Feltétlenül meg kell említenünk Szabó Attila, Szalay Péter és Szemző Zsófia nevét is, akik az aukciónkon szereplő művükért befolyt teljes összeget felajánlották az FKSE-nek. Az FKSE léte szívügyünk, nemcsak azért mert a lapban sokat foglalkoztunk az egyesület történetével, vagy mert sok olyan művésszel készítettünk interjút, aki erős szálakkal kötődött vagy kötődik az Egyesülethez, hanem mert tetszik a radikalizmusuk. Semmiféle módon nem akarunk belefolyni a belügyeikbe, csak szeretnénk jelezni, hogy egy ilyen szervezet fenntartása, létezésének biztosítása az egész szakma közös ügye.”
 

Az aukciós KATALÓGUS a résztvevő művészekkel.

 

Videó: Bognár Benedek & Simon Zsuzsanna
Szerkesztés/vágás: Lukács Máté
Zene: Dj Dark x Mentol x MD Dj - Forever Young (Radio Edit)

full_005621.png
Forever Young - Artmagazin Kortárs Aukció december 19-én a Fészek kupolatermében

Mi mást hirdethetnénk a 100. lapszámát ünneplő Artmagazin aukcióján, mint a művészet állandó megújulását, körforgását - és ezt egy körkörös térben.

full_005627.jpg
Megszűnés veszélyezteti az FKSE-t

A hozzávetőleg 500 fős tagságú, közel 60 éve létező jelentős kulturális egyesületet a jelenlegi kulturális körülmények között a megszűnés veszélyezteti.