Ezt nézd! – Nyitott Gyárak Hétvégéje

A hétre három kiállításmegnyitót ajánlunk, mint az Inda Galéria fiatal fotográfusokat felsorakoztató tárlatát, a Művészeti és Művészetelméleti Szakkollégium év végi kiállítását az ISBN könyv+galériában vagy a Metropolitan Egyetem fotográfia szakos hallgatóinak diplomamunkáit a Godot Kortárs Művészeti Intézetben. A hétvégén pedig kihagyhatatlan a Kortárs Építészeti Központ programja, a Nyitott Gyárak Hétvégéje.

Szerdán 18:00-kor új kiállítással jelentkezik az Inda Galéria. A Hellyel kínált jelentés. Fiatal fotográfusok vizuális stratégiái című tárlat három olyan művész munkáiból válogat, akiknek a stratégiái markánsan eltérnek, ugyanakkor mindannyiuk munkái látványokat, vizuális, verbális, kulturális jeleket, jelentéseket értelmeznek át vagy újra: Szabó Liza Útmutató külföldieknek, Koleszár Adél Erőszak sebei, valamint Zellei Boglárka Éva Hellyel kínált szent című sorozata.

Csütörtökön 18:00-kor új kiállítás nyílik az ISBN könyv+galériában is. A Művészeti és Művészetelméleti Szakkollégium év végi kiállításán, a Diverzitáson az Animall, a Szempont, a Kísérleti Fotó, a Null Orchestra, az Analóg Filmkör és (az) Objektív Világ(a) munkacsoportok állítanak ki.

Pénteken 19:00-kor a Metropolitan Egyetem fotográfia szakos hallgatóinak nyílik kiállítása a Godot Kortárs Művészeti Intézetben. A METU Fotográfia Diploma 2019 című eseményen kiállítók: Aradi Nóra, Charles August Netzler, Demeter Vanda, Diego Bottaro, Érdi Róbert, Fülöp-Pál Ábel, Gerhes Gábor, Jóri András, Keglovics Judit, Kerényi Judit, Király Lilla Vivien, Köntös Dóra, Ladjánszki Máté, Ladóczki Balázs, Loósz Róbert, Mania Karimian Pour, Mary Goubran, Molnár Levente, Mráz Diana Leila, Naghmeh Karimaei, Németh Miklós, Oláh Dániel, Raeihan Djadjadikarta, Székely György, Szemenyei Bianka, Tóth Gabriella, Wachsler Éva Katalin, Zelenák Zoltán Mihály és Zucca Nicola.

Szombaton 8:00-kor startol a Kortárs Építészeti Központ szervezésében a Csepel Művek – Nyitott Gyárak Hétvégéje. Június utolsó hétvégéjén megnyílnak a Csepel Művek épületei és felfedezhetővé válik a 240 hektárnyi, páratlanul gazdag ipari örökség izgalmas jelenkora, ahol a nyitott épületeken és cégeken túl számos előadás, építészet- és helytörténeti séta, koncert, filmvetítés és workshop várja az érdeklődőket.

No photo description available.
Forrás: facebook.com

Ezt nézd! EXTRA:

Szilágyi Róza Tekla

A nyár kezdeti diplomázós időszakban érdemes körüljárni a friss végzősök kiállításait – most a Kas Galériában egészen szerdáig látogatható a MOME fotó BA-n végző osztályának diplomakiállítása. A Bányász Anna, Bartyik Gréta, Csercsevics Balázs, Hevesi-Szabó Lujza, Kiss Emese, Liziczai Réka, Lukac Patrik, Máli Fanni, Szécsi Noémi, Tompa Eszter és Tóth Richárd munkáit bemutató tárlat nem csupán arról ad hírt, hogy a pályakezdő fotósok egyetemi éveik alatt milyen viszonyt alakítottak ki a fotográfia médiumával, hanem arról is, hogy friss munkáik milyen jelentésrétegekkel gazdagodnak egy kortárs galéria kiállítóterében.

full_006370.png
Ezt nézd! – Hongkongtól a Bauhausig

A hétre három kiállításmegnyitót is ajánlunk, amik széles tematikai merítést kínálnak: egy hongkongi művészeti iskola szellemiségét közvetítő művészkolóniáét az A38-on, egy pályakezdő szobrászét a Telep Galériában, valamint egy Bauhaus évfordulót ünneplő tárlatot a Fugában. A megnyitók mellé pedig egy kerekasztal-beszélgetést is javaslunk, ami a neoavantgárd testpolitákáját és annak utóhatásait helyezi középpontba a Fészek Művészklubban.

full_006375.png
Ezt nézd! – Budapest és Paks

A hétre főleg kiállításmegnyitókat ajánlunk, mint a Kiscelli Múzeum, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum és a Paksi Képtár eseményeit, valamint egy záró tárlatot is javaslunk az FKSE kiállítóterében. Az e heti személyes kedvencünk a Ludwig Múzeum szlovák kiállítása.