Ezt nézd! – Budapest és Zebegény

A héten folytatódik a szezonnyitó kiállítások dömpingje: többek között a Trapéz, az Artus Stúdióban található Kapcsolótér, a Glassyard Gallery, valamint a Zebegénybe átköltöző Hidegszoba Studio is új tárlattal jelentkezik.

Hétfőn 18:00-kor nyílik a Trapéz szezonnyitó kiállítása. Keresztesi Botond Van Gogh’s Airbnb című tárlatán az emberi fül és annak ékszerei, valamint olyan technológiai fejlődésnek köszönhető kiegészítők – mint a vezeték nélküli fülhallgató – kulturális jelentőségét vizsgálja. A galériában bemutatott portrék interneten talált stockfotók, hibrid, 3D-s renderelt képek felhasználásával készültek.

Image may contain: one or more people
Forrás: facebook.com

Kedden 18:00-kor az Artus Stúdióban működő galéria, a Kapcsolótér is új kiállítással jelentkezik. Ezúttal a MOME építészhallgatói veszik birtokba a teret, hogy a Kimozdított tér című tárlaton kimozdítsák, újragondolják, új nézőpontba helyezzék az Artus Stúdió vasbeton pillérvázas kiállítóterét, lépcsőházát és bejáratát.

Pénteken 19:00-kor startol Lakner Antal egyéni kiállítása a Glassyard Galleryben. A művész hét év után új műtárgysorozattal jelentkezett, a Casa Activa. INERS – atopia future home-mal, aminek első verzióját idén áprilisban Temesváron, az Art Encounters alapítvány kiállítóterében lehetett látni. A tárgyakkal és installációkkal az alternatív otthonok showroom-szerű bemutatását idézi fel, ahol minden berendezési tárgy dinamikus, kihívást jelentő helyzetben vagy meglepő formában és összefüggésekben jelenik meg – a közönség pedig interakcióba is léphet a művész által létrehozott különös tárgyakkal.

Image may contain: 2 people, people smiling
Forrás: facebook.com

Szombaton 16:00-kor nemcsak hogy új kállítással jelentkezik a Hidegszoba Studio, hanem egy egészen új helyszínen folytatja működését. A stúdió és galéria Zebegénybe helyezte át székhelyét – ennek debütálása a Nude Frame című kiállítás. A tárlat egy művészeti intézmény markáns környezet- és életmódváltásának nehézségeire és viszontagságaira kutatja a választ az építkezések alapozásánál használt autentikus anyagokon keresztül. A szombati pop eseményen a munkásoltár és munkásikonok állítanak mementót minden szellemi és kétkezi munkás kiszolgáltatottságának napjainkban is.

full_006426.png
Ezt nézd! – Barta Lajos lovacskái

Megérkezett a szeptemberi programdömping, így a hétre csupa kiállításmegnyitót ajánlunk: a Köz.kemp zárókiállítását a MŰTŐ és az 1111 által újranyitott Kende utca 1. szám alatti kiállítótérben, valamint az Óbudai Társaskör Galéria, az INDA Galéria és a Neon Galéria solo show-jait. A héten Topor Tünde osztja meg gondolatait személyes kedvencéről, a Kiscelli Múzeumban látható Barta Lajos-kiállításról.

full_006457.png
Ezt nézd! – Borús napokra

A hétre kizárólag kiállításmegnyitókat ajánlunk: megismerkedhetünk a születésnap tematikáját feldolgozó fiatal művészek munkáival a Négyszoba Galériában, a zene és képzőművészet közti átjárhatóságot vizsgáló tárlattal a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay termében, a nemzetközi PARALLEL Európai Fotográfiai Platform fiatal, tehetséges alkotókat felsorakoztató tárlatával a Capa Központban, valamint a zágrábi Gorgona-csoporttal a Kassák Múzeumban.

full_006461.png
Ezt nézd! – Utópiák hete

A hétre csupa kiállításmegnyitót ajánlunk Budapesten és Szentendrén: köztük két tárlat fókuszában az utópia áll – a Kisterem és a  DemoLab művészeti-oktatási projekt szervezésében –, a Szentendrei Képtárban a könyvlopásról elhíresült 1959-es műcsarnokbeli francia könyvkiállítást dolgozzák fel, illetve a könyvtámaszok szükséges velejárója, a 90 fokos szög is előtérbe kerül a ISBN könyv+galéria tárlatán.