Ezt nézd! – Mozgalmas hét

A hétre ajánlunk egy beszélgetést a tranzit.hu szervezésében és egy tárlatvezetést az Óbudai Társaskör Galériában, ugyanakkor kiállításmegnyitókat is javaslunk: a Paksi Képtár, a Centrális Galéria és a Budapest100 nyitóeseményeit.

 

Kedden 18:00-kor egy beszélgetés-sorozat indul a tranzit.hu szervezésében a magyar művészet toposzainak múltjáról és jelenéről. A Rendszerváltások című sorozat első eseményén, a Pátosz menedzsmenten Hecker Péter Izraeli drón a Hortobágy felett című alkotása kerül középpontba, aminek a házigazdája Hornyik Sándor művészettörténész, és amit a Vasas Szakszervezeti Szövetség Székházában tartanak.

Image may contain: sky and cloud
Forrás: facebook.com

Csütörtökön 17:00-kor nyílik a paksi Pro Artis Alafokú Művészeti Iskola Képző- és Iparművészet ág diákjainak év végi kiállítása a Paksi Képtárban. Az Ajtót nyit a képzelet betekintést enged a gyermekeket és az ifjúságot foglalkoztató témákba, gondolatokba, ugyanakkor a klasszikus képalkotás tanulásától a belső képek kifejezéséig ad tág keresztmetszetet az iskola éves műhelymunkájáról.

No photo description available.
Forrás: facebook.com

Ugyanezen az estén 18:00-tól Kaszás Tamás tart tárlatvezetést az Óbudai Társaskör Galériában. A május 5-ig látogatható egyéni kiállítás a TRANSZPARENS MONTÁZS címet viseli és egy Kaszás által kitalált képzeletbeli művész fiktív munkáit sorakoztatja fel. Az idős művész a városból vidékre költözött, többek között azzal a céllal, hogy a társasági élettől visszavonulva önfenntartó és alkotó életet folytathasson.

Pénteken 18:00-kor a Centrális Galéria is új kiállítással jelentkezik: Kollektív álmok és burzsuj villák – A magyar CIRPAC-csoport helyszínrajza. A CIRPAC-csoport, azaz a Bauhaushoz, illetve annak szellemiségéhez több szálon kötődő Molnár Farkas, Fischer József és társaik tevékenységére koncentráló tárlaton az építészeti eredményeik mellett az 1930-as évek összetett politikai kondíciói is megjelennek. A nyitóesemény egyben a Budapest100 idei, A Bauhaus nyomában című hétvégéjének megnyitója is.

full_006197.png
Ezt nézd! – Hétfőtől vasárnapig

A hét a Friss Hús Filmfesztivál jegyében telik, de e mellé néhány kiállításmegnyitót és egy artist talkot is ajánlunk: a 2B Galéria, a szentendrei MűvészetMalom és a székesfehérvári Szent István Múzeum kiállításait, valamint az FFS soron következő eseményét a Mai Manó Házban. A heti kedvencünk a hamarosan záró Vajda-kiállítás a Ferenczy Múzeumban.

full_006206.png
Ezt nézd! – Budapest, Debrecen és Győr

A hétre nemcsak kiállításmegnyitókat ajánlunk – az Eötvös 10-ben, a debreceni MODEM-ben és győri Rómer Flóris Történeti és Művészeti Múzeumban –, hanem egy beszélgetéssel egybekötött filmvetítést a Romakép Műhely szervezésében és egy finisszázst a MŰTŐ-ben. A heti személyes kedvenceink a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum és a Nemzeti Galéria kiállításai.

full_006221.png
Ezt nézd! – Szerdától szombatig

A hétre a kiállításmegnyitók – FERi és Műcsarnok – mellett ajánlunk egy kötetbemutatót az ISBN könyv+galériában és az AICA konferenciáját az Új Budapest Galériában. Az e heti kedvencünk az Óbudai Társaskör Galéria Kaszás Tamás-kiállítása.