Ezt nézd! – Keddtől péntekig

A héten beindulnak az újévi kiállításmegnyitók, amik mellett tárlatvezetést és performansz-installációt is ajánlunk a hétre.

 

Kedden 19:00-kor nyílik a Vasarely Múzeum Égetett geometria című kiállítása. A Szépművészeti Múzeummal és az acb Galériával közösen szervezett csoportos kiállítás a Zománcművészeti kísérletek Bonyhádon 1968 - 1972 alcímet viseli. Az említett időszakban nyaranta, néhány hétig a helyi zománcgyárban dolgozó művészek a médium és a technika kihívásaival kísérleteztek, most ebből láthatunk egy válogatást.

Szintén kedden a Trafóban nézhetjük meg Vadas Zsófia Tamara táncos-koreográfus, Gryllus Ábris médiaművész és Tóth Márton Emil képzőművész Nibiru címet viselő performansz-installációját. A jegyköteles esemény a képzőművészetből ismert tér- és tárgyhasználatot ötvözi előadóművészeti helyzetekkel. A gyerekekkel közösen létrehozott és bemutatott előadás az élményalapú tanulásra fókuszál, úgy hogy közben az újrakezdés különböző lehetőségeit mutatja be.


Fotó: Szabó R. János   forrás: facebook.com

Szerdán 18:00-tól a Capa Központ KÉP-ÉLMÉNY kiállításán tartanak beavató tárlatvezetést hét, a projektben résztvevő fotográfus részvételével. Barakonyi Szabolcs, Kéri Gáspár, Móricz-Sabján Simon, Rozovics Éva, Szabó Bernadett, Szász Lilla és Szombat Éva többek között arról mesélnek, hogy milyen volt a közös munka menete és milyen tapasztalatokat szereztek a folyamat során.

Szerdán 18:30-kor nyílik a Budapest Galéria újabb csoportos kiállítása, amely az Ajándék címet viseli. Az Antal Balázs, Chilf Mari, Csató József, Cseh Lili, Eperjesi Ágnes, Fischer Judit, Jagicza Patrícia, Kovách Gergely, Martin Henrik, Mátrai Erik, Pacsika Rudolf, Süveges Rita, Szabics Ágnes, Robotto - Szabó Ottó, Szalay Péter, Szász György, Szemző Zsófi, Várnagy Tibor és Várnai Gyula részvételével megvalósuló csoportos tárlat a művek készítője és birtoklója közti személyes kapcsolatra fókuszál. A március 10-ig látogatható kiállítást Mélyi József nyitja meg.


Forrás: facebook.com

Csütörtökön 18:30-kor a Várfok Project Roomban debütál Melkovics Tamás Morfologika című egyéni kiállítása. A fiatal művész 2015 óta készülő moduláris szobraiból és az ahhoz kapcsolódó monokróm grafikai anyagból válogató tárlat központi kérésköre az élet eredetéről való tűnődés.


Forrás: facebook.com

Pénteken este 21:00-tól a Brody Studiosban nyílik a NeighbourART blog 2019-es kiállítása. A Barabás Zsófi, Bolla Szilvia, Czanik Mátyás, Csizik Balázs, Forrai Ferenc, Herbert Anikó, Lóczi Horváth Judit, Keresztesi Botond, Kóti Réka, Kovács Lehel, Labrosse Dani, Liszkay Lilla, Mile Máté, Pajer Lilla, Rácmolnár Milán, Solti Balázs, Szakál Éva, Szemző Zsófia, Szigeti G. Csongor, Vidák Zsolt és Vizi András munkáiból válogató csoportos anyagot a Dobossy Aukciósházat alapító Kováts Nóra és Kováts Dávid válogatta össze.

 

full_006069.png
Ezt nézd! – Mindjárt január közepe

Elindult az új év, újra sűrűsödnek a programok. A héten kiállításmegnyitókat és tárlatvezetéseket ajánlunk. Sőt, díjkiosztón is részt vehetünk.

 

full_006077.png
Ezt nézd! – Trafó, többször is

A héten több trafós programot is ajánlunk. Sőt, az FKSE és az FFS tagjai is aktivizálják magukat.