Ezt nézd! – Az Artmagazin aukció hete

Elérkeztünk az év egyik legsűrűbb időszakához: mind a dizájn szerelmesei, mind a kortárs művészet rajongói dúskálhatnak a programokban, hiszen ezen a héten startol az Art Market, és a Design Hét is bővelkedik programkínálatban – mi, az Artmagazin pedig fergeteges előadásokkal és a legsztorisabb aukcióval készülünk.

Hétfőn 18:00-kor nyílik a Capa Központban a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Fotográfia Tanszéket bemutató csoportos kiállítás, a THIRTYTHREE – A fotográfia új horizontjai a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. A tanszék eddigi történetére visszatekintő tárlat a MOME alumni fotogáfus munkáit sorakoztatja fel.


Koleszár Adél   forrás: facebook.com

Kedden 17:30-kor startol a Trafóban a BÜRO imaginaire – azaz Szalipszki Judit és Mucsi Emese – MENÜ Imaginaire címet viselő, három turnusban megtekinthető projektje. Az esti esemény fókuszában az étel jövője és az étkezéshez kapcsolódó problémák állnak, a meghívott művészek – Lakner Antal, Paradigma Ariadné, Absentology (Horváth Márk, Lovász Ádám), Hódi Csilla, Illés Zsófia Szonja (az Architecture Uncomfortable Workshoppal közösen) – ezekre a kérdésekre reflektálnak itt bemutatott munkáikban. A három turnus 17.30-kor, 19:00-kor és 20:30-kor startol, a jegyár 1000 forint.

Szintén kedden este, 19:00-kor az ISBN-ben mutatják be a Robotcigány legújabb lapszámát. Jelen lesz Magyarország első abszurd-bizarro-trash fanzine-jának főszerkesztője, Dajka Gábor és szerkesztői: Komor Zoltán, Tímea Gulisio, Nemes Z.  Márió, Győrffy László és Tépő Donát.

Kedden 19:00-kor a MŰTŐ-ben nyílik Erményi Mátyás SECRET LIFE OF PLANTS című szóló kiállítása. A torzított, képzeletbeli növényeket ábrázoló, azonban elsőre anatómiailag hitelesnek tűnő képek valójában hibrideket rejtenek. A virtuális virágszedés révén – bizonyos növények bizonyos részeinek kiválasztása, majd egymás mellé festése – létrejövő festmények egészen október végéig megtekinthetőek a MŰTŐ kiállítóterében.

Szerdán 16:00-tól a MOME Z-épületének földszinti nagy auditóriumában Szakralitás és design — hogyan kapcsolódhatnak? címmel tartanak előadást, majd kerekasztal-beszélgetést. Az esemény egy kurzus zárópontja, ahol a hallgatók azt próbálták felfejteni, hogy mik lehetnek az esemény címében említett két fogalom kapcsolódási pontjai.

Csütörtök reggeltől startol az idei Art Market a Millenárison. Az egészen vasárnap estig nyitva tartó művészeti vásáron a hazai galériák legtöbbje bemutatkozik, sőt a külföldi galériák képviseletével rövid nemzetközi kitekintést is tehetünk. Idén is lesz RT PHOTO BUDAPEST szekció, ahol a fotográfia iránt érdeklődők találhatják meg számításaikat és nézelődhetnek a galériák által képviselt fotósok anyagai, valamint a frissen végzett diplomások munkái között.

Szintén csütörtökön lesz az idei Klipszemle a Paulay Ede utcai Anker’t nagytermében. A most harmadjára megrendezett, klipeket versengtető eseményen zsűri által szelektált, toplistás mozgóképeket nézhetünk – több kategóriában. A ingyenes esemény esti díjátadója után pedig hajnalig tartó buli várható.


Zsűrizik a Klipszemle csapata   forrás: facebook.com

Még mindig csütörtök: 19:30-tól a art quarter budapest helyszínén tartják az ENTER THE FUNKY WORLD címet viselő pop up kiállítást. Horváth Villő és Németh László itt bemutatott helyspecifikus munkái a cyberspace jelenségével foglalkoznak. A kiállítást Melykó Richárd zenei performansza kíséri majd.


ENTER THE FUNKY WORLD   forrás: facebook.com

Csütörtökön és pénteken este is megtartjuk az idei ART LOVES DESIGN AUKCIÓ anyagát bemutató Érzékiség, lüktetés, csillogás előadásunkat a Loffice Cloud terében. Folytatva a művészet és dizájn legizgalmasabb történeteiből válogató sikeres tavalyi estsorozatot, Winkler Nóra és Topor Tünde új előadással készül. Buja, érzéki látványoktól a modern építészet vonaláig vezet az út festményeken, tárgyakon és viszonyaikon át. Az előadás pénteken 18:00-kor, szombaton pedig 17:00-kor startol, a részvétel pedig jegyhez (2500 forint) és előzetes regisztrációhoz ([email protected]) kötött – az események résztvevőit welcome drinkkel üdvözöljük, az Absolut Budapest jóvoltából.

A szombati előadást követően pedig idén is megtartjuk a képzőművészet, divat és dizájn egymást és minket inspiráló tárgyaiból válogató ART LOVES DESIGN AUKCIÓ-t. Az árverés tételeit bemutató  és az Architecture Uncomfortable Workshoppal együttműködésben megálmodott kiállítás már pénteken délutántól megtekinthető – az előadások helyszínén, a Loffice Cloud terében.

full_005976.png
Ezt nézd! – Erős csütörtök

Ismét sűrű hetünk lesz, hiszen a beszélgetések és előadások mellett számos kiállítás nyílik Budapesten. A legkülönfélébb témákkal találkozhatunk, többek között: non-profit helyekkel, avantgárd folyóiratokkal és csoportokkal, graffiti visszafestéssel, friss diplomás dizájnerekkel vagy éppen a rítus fogalmával.

full_005979.png
Ezt nézd! – Sokoldalú Budapest

Ez a hét is tartalmas programokat kínál: a Csongrádi Művésztelepen előadásokat hallgathatunk, Budapesten pedig számos kiállítás nyílik fotó- és képzőművészek munkáiból. Az olvasás szerelmeseinek esszékötet-bemutatót ajánlunk, vagy a Design Hétnek köszönhetően nézhetünk kortárs ékszer- és tárgytervezői alkotásokat is.