Ezt nézd! – Szeptemberi kavalkád

Az e heti kínálat is sokszínű programokat kínál: lesz budapesti és brnói egyéni kiállítás, az Észt Köztársaság kikiáltásának évfordulóját ünneplő tárlat, egyetemi összművészeti projekt, és az FKSE rendszerváltás utáni periódusával foglalkozó kiállítás is.

 

Kedden 18:00-kor nyílik Fodor János Videnda című kiállítása a Kisterem Galériában. Az október közepéig látogatható tárlat olyan irónival átitatott munkákat mutat be, amelyek jól közvetítik az alkotó legfrissebb gondolatait, az esetlegesség rendező ereje és a váratlan szellemi és tárgyi konstellációk iránti érdeklődését.


Forrás: facebook.com

Szerdán 18:00-kor a Patyolatban nyílik a Scala Cromatica címet viselő csoportos kiállítás, amely az Észt Köztársaság kikiáltásának 100. évfordulóját ünnepli 10 észt és 5 magyar kortárs grafikusművész részvételével. A minimalizmussal és ökotudatos alkotási folyamatokkal jellemzett észt munkákra többek között az ország vezető IT szektora, valamint a szektor fejlődéséből következő, tudatosságra sarkalló társadalmi változások voltak hatással.

Szerdán 18:00-kor a B32 Galéria és Kultúrtérben startol a Nyitások, azaz a MOME kiállításprojektje. A tárlat az egyetem különböző szakos hallgatóinak közös munkájaként valósul meg, így a kurátorok, kiállítók, projekt- és dizájnmenedzserek, múzeumpedagógusok és az arculat tervezői és kivitelezői is mind a MOME hallgatói. A kiállítás egészen október 5-ig látogatható.

Szerdán este Brnóban nyílik Kútvölgyi-Szabó Áron Patterns of Counterknowledge című kiállítása. Az igazság vizsgálatának, a mi igaz és mi nem kérdésének fontosságát vizsgáló anyag az édes hazugságok és a sokszor kellemetlenebb valóság kontrasztját állítja szembe egymással. A külföldi kiállítási lehetőség pedig nem véletlen, hiszen Kútvölgyi-Szabó Áron az egész elmúlt nyarat a Brno House of Arts rezidenciaprogramjának vendégeként töltötte.


Forrás: facebook.com

Szerdán 19:00-kor a budapesti Hidegszoba Stúdióban nyílik Kicsiny Martha Vakolatlanul című egyéni kiállítása. Az itt bemutatott két darabból álló rajzsorozat és egy videóinstalláció mind a személyes terek esszenciáit, az egyén és terének viszonyát vizsgálják. Tegyük fel, hogy te vagy a saját szobád. Hogyan játszanád el például a dohányzóasztalod vagy az ágyad a saját meztelen testeddel? – olvasható a kérdés a kiállítás Facebook-eseményében. A megnyitó Laza Tímea és Szakács Eszter táncperfomanszával indul, aztán indulhat a válaszkeresés.


Laza Tímea és Szakács Eszter   Forrás: facebook.com

Csütörtökön 18:00-kor új kiállítás nyílik az MKE Barcsay termében. A Stúdió '18 – Szalon / A jövőt végképp eltörölni címet viselő csoportos az FKSE fennállásának 60. évfordulóját ünnepli. Az FKSE tagjainak önkéntes munkája által létrehozott kiállítás a Stúdió rendszerváltás utáni, már egyesületi formához köthető periódusát vizsgálja. A zsűrizetlen struktúrában megvalósuló nagykiállítás központi kérdése: folytassa-e az FKSE, és ha igen, hogyan?

full_005946.png
Ezt nézd! – Ősz előtti lassú napok

A héten az őszi hajrá előtti utolsó nyári napok keretein belül még filmezhetünk egyet a szabadban, hogy aztán hétvégén már zárt térben ismerkedjünk a kortárs hangművészet hazai képviselőivel.

 

full_005950.png
Ezt nézd! – Budapest, Eger, Dunaújváros

Elindult az őszi szezon, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a művészeti intézmények sorra ontják magukból a kiállításokat. Ezen a héten több csoportos tárlatot is ajánlunk – legyen szó Budapestről, Egerről vagy Dunaújvárosról.