Ezt nézd! – Ősz előtti lassú napok

A héten az őszi hajrá előtti utolsó nyári napok keretein belül még filmezhetünk egyet a szabadban, hogy aztán hétvégén már zárt térben ismerkedjünk a kortárs hangművészet hazai képviselőivel.

 

Hétfőn a Capa Központ is megnyitja az utolsó nyári kiállítását. 18:00-tól látható Fabricius Anna Mandarin nő című anyaga, aminek középpontjában – tőle nem meglepő módon – a női szerepek, tevékenységek, attribútumok vizsgálata áll. A kiállított fotók  elsősorban Sanghajban, a kínai divatfővárosban készültek, hogy az egyszerre megrendezett és esetleges kompozíciók bemutassák (és reflektáljanak) a fiatalok gyors stílus- és öltözékváltásaira, a fogyasztási cikkek cseréire – mindez az öndefiníció, az újfajta identitáskeresés érdekében.

Kedd estére igen izgalmas kulturális élményben lehet részünk – legalábbis a Facebook-esemény alapján bravúrosnak ígérkezik. A 11. kerületi Csurgó utca 15. szám alá szervezett kiállítás Vető János munkáival kecsegtet, mely szerint a galéria három falán három médium, három korszak, három egységével találkozhat a látogató – vagyis kamerával és kamera nélkül készített analóg fényképek és digitális videók kerülnek főszerepbe a tárlaton.

Csütörtökön 18:00-kor az Ybl Budai Kreatív Házban nyílik a Felfedezők, azaz a Budapest Art Mentor bemutatkozó kiállítása. A programban kilenc fiatal magyar művész vesz részt – Ádám Zsófia, Gaál Kata, Hajas Katinka, Horváth Lóczi Judit, Mátyási Péter, Orbán Előd, Szakál Éva, Szécsényi-Nagy Lóránd és Sztefanu Marina –, ezen a csoportos kiállításon az ő munkáikat tekinthetjük meg. A szeptember végéig látható tárlat fókuszában a körülöttünk lévő világ megismerése, valamint a technika és művészet kapcsolata áll.


Sztefanu Marina   forrás: facebook.com

A csütörtök esti programkínálat kimeríthetetlen: ugyanezen az estén a Faur Zsófi Galéria megnyitja az őszi kiállítási szezont. Gábor Áron Párbeszéd című 19:00-kor startol a Bartók Béla úti kiállítótérben, méghozzá Jerger Krisztina megnyitóbeszédével. Aki nem ér rá az este folyamán, ne csüggedjen, hiszen szeptember 28-ig még megtekintheti az egyéni kiállítást.


Gábor Áron   forrás: facebook.com

Szintén csütörtökön, 20:30-tól a Valyo parton nézhetjük meg a Nagyi Projekt című filmet. Révész Bálint dokumentumfilmje három fiatal férfiról szól, akik felnőtté válásuk során elvesztik nagyszüleiket – a történet pedig egy nagy utazás formájában bontakozik ki. A film három nyelvű – angol, német, magyar –, magyar felirattal, az ingyenes vetítés után pedig koncertek is lesznek!

Szombaton és vasárnap két napos eseményen vehetünk részt a budapesti Spatial Sound Institute-ban. A SOUND EXHIBITION keretein belül nagyrészt olyan projektekkel ismerkedhetünk meg, amelyek az art quarter budapest rezidenseinek munkái. Elsején – 11:00 és 18:00, valamint 21:00 és 23:00 között – Sól Ey, Tiernan Cross és Nagy Ákos, másodikán – 13:00 és 18:00 között – pedig a Kitchen Budapest csapata, Filip Ruisl és Gábor Pribék munkáival találkozhatunk.

Szombaton 17:00-tól a hidegszoba studioban lesz Architecture Uncomfortble Workshop esemény Építési terület címmel. A kiállítótér padlóját középpontba helyező projekt házigazdája Szederkényi Lukács lesz.


Építési terület   forrás: facebook.com
full_005923.png
Ezt nézd! – Nyár végéhez közeledvén

A héten kétszer is lesz alkalmunk szabad ég alatt mozizni, de a kiállításmegnyitók sem maradnak el!

full_005935.png
Ezt nézd! – Nyár vége

A nyár vége felé közeledvén egyre több zárt térben megvalósuló programot ajánlunk a hétre – tárlatvezetések és megnyitók az eheti program.

 

full_005938.png
Ezt nézd! – A naptári nyár vége

A hatalmas hőségben lesz lehetőségünk hűvös földalatti túrára, illetve egy gyors balatoni vizitre is.