Ezt nézd! – Építészet és lakhatás

A hétre az Artusban működő Kapcsolótér tárlatvezetését, a Lechner Tudásközpont és a debreceni MODEM kiállításmegnyitóit, valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetem képzőművészet-elmélet szakos hallgatóinak diplomakiállításának finisszázsát ajánljuk.

Szerdán 18:00-kor Sass Valéria tart tárlatvezetést az Artusban található Kapcsolótér kiállításán, a Skálán. Koller Margit és Hardi Ágnes szobrászművészek közös tárlatán helyspecifikus, régi és új installációikkal találkozhatunk, amiket kifejezetten a galéria tereire szabtak (át).
 

Image may contain: plant
Forrás: facebook.com
 

Csütörtökön 18:00-kor nyílik a Lakótelepépítési és társadalmi kísérletek a ’60–70-es években. „Lakni tudni kell! című kiállítás a Lechner Tudásközpontban. A tárlat a hatvanas-hetvenes évek átfogó építészeti és életmódkísérletei, a társadalmi fókuszú, szinte futurisztikus és jobbító szándékú megközelítéssel életre hívott lakónegyedek ismerhetők meg közelebbről, többek között a Dokumentációs Központ Terv-, Fotó- és Filmtárának dokumentumai, valamint a kor meghatározó építészeinek, várostervezőinek, szociológusainak, politikusainak és a lakótelepek lakóinak elbeszélései által.
 

Image may contain: outdoor and indoor
Az újpalotai Magasház (Víztoronyház) előtere 2019-ben   Forrás: facebook.com
 

Pénteken zár a Magyar Képzőművészeti Egyetem képzőművészet-elmélet szakos hallgatóinak diplomakiállítása, az OTTHON. A 19:00-kor kezdődő finisszázson a Mentőcsónak Egység és a Stereo Akt Cím nélkül - hajlék-kaland-játék előadáson lehet részt venni, ami egy interaktív színházi társasjáték, és ami által a hajléktalan emberek életébe nyerhetünk bepillantást, játékosként megpróbálhatunk megélni, túlélni. Az előadás megtekintéséhez regisztrálni kell az [email protected] e-mail címen.

Szombaton 14:00-kor startol a MODEM legújabb kiállításának, a Hangfegyvereknek a nyitóeseménye. A tárlat a debreceni intézmény fiatal kurátoroknak kiírt pályázatának nyertesének, Lőrinczy Liának a munkája, ami három pályakezdő hangművész – Krasz Ádám, Kophelyi Dániel, Jeneses Ádám – alkotásait mutatja be. A vernisszázs 14:00-kor kezdődik interaktív, gyerekeknek szóló tárlatvezetéssel, majd 16:00-tól Krasz Ádám, Kophelyi Dániel és Jeneses Ádám közös zenei performansza debütál.

full_006215.png
Ezt nézd! – A hosszú hétvége elé

A húsvéti hosszú hétvége előtt több izgalmas programot is ajánlunk Budapesten: a Capa Központ előadását, valamint az Óbudai Társaskör Galéria, az INDA Galéria és a Ludwig Múzeum kiállításmegnyitóit. Az e heti kedvenceink a Magyar Nemzeti Galéria és a Virág Judit Galéria Weininger-kiállításai.

full_006242.png
Ezt nézd! – Mozgalmas hét

A hétre ajánlunk egy beszélgetést a tranzit.hu szervezésében és egy tárlatvezetést az Óbudai Társaskör Galériában, ugyanakkor kiállításmegnyitókat is javaslunk: a Paksi Képtár, a Centrális Galéria és a Budapest100 nyitóeseményeit.

 

full_006251.png
Ezt nézd! – Finisszázsok hete

A hétre az Art+Text Budapest megnyitója mellé ajánlunk egy kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött vetítést a Romakép Műhely szervezésében, valamint a Trafó Galéria és a Kassák Múzeum finisszázsait is javasoljuk. A heti személyes kedvencünk a Horizont Galéria Liz Nielsen-kiállítása.