Ezt nézd! – Budapest és Dunaújváros

A hétre két kiállításmegnyitót ajánlunk: egyet a budapesti ISBN könyv+galériában, egyet pedig a Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros terében. Továbbá az Artmagazin előadását a Studiosban és egy hétvégi tárlatvezetést a Budapest Galériában.

Hétfőn 19:00-kor új kiállítással jelentkezik az ISBN könyv+galéria. A Be Yourself!, Icko Dávid solo show-ja. Részlet a kiállítást felvezető, Bruno Latour: On the Modern Cult of the Factish Gods című könyvéből: „A nemzedékről nemzedékre megismételt szertartások során kalapáccsal darabokra vágják bálványaikat. [...] miután íly módon megszabadultak az isteneiktől, bármit megtehetnek amit szeretnének. Összevegyíthetik a négy elem erejét a hat királyság és a harminchét pokol erőivel, anélkül, hogy felelősek lennének az általuk felszabadított erőszakért.” 

Kedden 18:00-kor ismét megrendezésre kerül Topor Tünde és Winkler Nóra előadása, a Tarantino Hollywoodja – Művészeti csillagtúra a film körül a The Studiosban. A balassagyarmati Deutsch nővérek Dolly Sistersként táncolt fantasztikus revüitől Leonardo DiCaprio komoly kortárs műgyűjteményén, amerikai és magyar pop-arton, David Hockney Los Angeles-i úszómedencéin, Sharon Tate űrkorszakos fehér csizmáján át Jeff Koons és Damien Hirst hatósugaráig sok művet mutatnak és mesélnek el ezen a páros előadáson. Film és képzőművészet egymásra ható inspirációi, glamúr, nagy szerelmek és világformáló ambíciók Hollywood kezdetétől máig. Az előadásra az [email protected] címen lehet regiszrálni, a jegy ára 2500 Ft.


Forrás: facebook.com

Pénteken 18:00-kor a Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros is új kiállítással jelentkezik. Nemes Csaba Helyi érték című tárlata, ami elsősorban az elmúlt évtized festészeti anyagára fókuszál. A megnyitóra Budapestről ingyenes buszjárat indul, melyre az [email protected] címen lehet jelentkezni.

Image may contain: car
Forrás: facebook.com

Szombaton 16:00-kor Erőss Nikolett és Gadó Flóra, a Képzeljétek el kiállítás kurátorai és a kiállító művészek közül Rákosi Péter (Tehnica Schweiz) tartanak tárlatvezetést a Budapest Galéria tárlatán. A kiállítás olyan műalkotásokat mutat be, amelyek a fikciót a valóság megismerésének eszközeként használják, amelyekben a kitaláció, a képzelet kötőanyagkénti használata, az emlékmozaikok másképp történő összeállítása, a tanúságtevő tárgyak és bizonyítékok újra- és megalkotása látható. Ezekben a munkákban a fikció nemcsak a jövő elképzelésére vonatkozik, hanem a jelen és a múlt feltárására is.

full_006500.png
Ezt nézd! – Forradalom és kreativitás

A hétre két kiállításmegnyitót – az FFS új tagjainak bemutatkozását a K.A.S. Galériában és Barakonyi Szabolcs solo show-ját a B24 Galériában –, valamint két előadást – Sugár Jánosét az Artmagazin, a Kisterem és a Loffice szervezésében, továbbá Farid Rakunét az OFF-Biennále és az IMPEX együttműködésében – ajánlunk.

full_006504.png
Ezt nézd! – Ismerkedés a közeggel

A hétre a szentendrei MANK Galéria és a budapesti VILTIN Galéria kiállításmegnyitóit, a Kassák Múzeum tárlatvezetését, valamint az FKSE rendszeresen megrendezésre kerülő sorozata, a Közegellenállás következő eseményét – amit rendszerváltás 30. évfordulója kapcsán rendeznek – ajánljuk.