Artfair-helyzet - Profilt tisztít és speciális kiállítással jelentkezik a Budapest Artfair 2010

Rieder Gábor

Profilt tisztít és speciális kiállítással jelentkezik a Budapest Artfair 2010.
Idén november 25 és 28 között ismét a Műcsarnokban lesz az egyetlen átfogó hazai kortárs művészeti vásár, de ami új: kizárólag modern és kortárs képzőművészettel. Kiállítói egyfelől a vezető hazai kortárs galériák  - mint például az acb, a Vintage, a Deák Erika Galéria, a Várfok és a Dovin, akik létrehozták a Magyar Kortásművészeti Galériák Országos Egyesületét, a hatékonyabb együttműködés reményében.

Idén is részt vesz a Makláry Fine Arts, a Kieselbach Galéria, a Missionart, a Viktor Menshikoff Fine Art, ismét jönnek párizsi és londoni galériák és a régiós szereplők érdeklődése is feléledt.
Először most, 2010-ben rendez a BAF külön teremben társ-kiállítást népszerű 20. századi, külföldi alkotónak – a delikát anyag önmagában is izgalmas lesz. Szakmai és gyerekprogramok, Artmagazin kerekasztal-beszélgetések, tárlatvezetések, art fair bisztro, aukció, fiatal gyűjtők standja, jótékonysági rendezvény és persze hosszú nyitvatartás lesz a négy nap alatt. A vásár idén szorosan együttműködik kulturális intézményekkel és az őszi kulturális nagyrendezvényekkel. Részletes info hamarosan az átalakult honlapon, ahol szeptembertől napi frissítéssel jelennek meg a programok, kiállítók és művészek. És három év szünet után ismét lesz Antik Enteriőr, a régiségek iránt érdeklődő közönség december 2-től 5-ig nézelődhet és vásárolhat a régi helyszínen, a Néprajzi Múzeumban.  

Artmagazin díj
A 2010-es budapest artfair kiállítói közül a legjobb, leghatásosabb, leglátványosabb stand nyeri majd el az újonnan létrehozott artmagazin díjat. Tulajdonosa visszanyeri részvételi díjának 50%-át, az Artmagazin interjút készít vele, amely a vásárt követő számban jelenik meg, (minimum) 1 oldal terjedelemben, a www.artmagazin.hu oldalon pedig fotóval illusztrált hírként jelenik meg a díj odaítélését  követően.

Az artmagazin-díjat odaítélő bizottság névsora:
* Topor Tünde – főszerkesztő (Artmagazin)
* Pőcze Attila – felügyelő-bizottsági tag (MKMGOE)
* Galambos Sándor – vásárigazgató (Budapest Art Fair)

(A visszatérítés összege maximum 230.000 Ft+ÁFA, melyet hivatalosan, a Partner’s 2000 Kft., a vásár rendezője mint a kiállítóval szerződéses viszonyban álló fél fizet vissza.)