Artmagazin ♡ Salgótarján – Buszos utazás május 18-án az Artmagazinnal

Az Artmagazin buszos utazása most Salgótarján felé veszi az irányt, ahol Branczik Márta építészettörténész (Kiscelli Építészeti Gyűjtemény) segítségével térképezzük fel az egykori Megyei Tanács, a Dornyai Béla Múzeum, a Karancs Szálló és a Művelődési Ház épületei által kijelölt útvonalat.

Artmagazin ♡ Salgótarján
Buszos utazás az Artmagazinnal
...és meg sem állunk Salgótarjánig.

Időpont: 2019. május 18.
Indulás Budapestről: 9:00, a Műjégpálya előtt
Érkezés Budapestre: 20:00 körül
A kirándulás költsége május 16-ig történő jelentkezéssel és befizetéssel: 6500 Ft
A kirándulás költsége előzetes regisztrációval a helyszínen fizetve: 7500 Ft
Jelentkezés az [email protected].

A buszútra Artmagazin remittendával készülünk, amiből a résztvevők ingyenesen pótolhatják esetlegesen hiányzó kedvenc lapszámaikat.
A Facebook-esemény ezen a linken kattintható.
Image may contain: one or more people, people standing and outdoor
1966. Magyarország, Salgótarján kilátás a Karancs szálló tetőteraszáról, jobbra a November 7. mozinál az autóbusz-pályaudvar. Forrás: Fortepan

1976. Magyarország, Salgótarján Fő tér, József Attila Művelődési Ház, előtte a Felszabadulási emlékmű (Somogyi József, 1967.)  Forrás: Fortepan

1982. Magyarország, Salgótarján Huta utca 1., a Salgótarjáni Öblösüveggyár bejárata. Balra a falon Kanyák Zsófia üvegmozaikja (1972), előtte az Üvegfúvó c. szobor (Ispánki József, 1961.)   Forrás: Fortepan

1967. Magyarország, Salgótarján Fő tér, a Karancs szálló eszpresszójának kerámiafala, Csohány Kálmán, Énekek Éneke című, 1964-ben készült alkotása  Forrás: Fortepan

 

 

Screenshot 2022-03-02 at 16.53.28.jpg
Megcsináltuk Miskolcot

Pünkösd hétvégéjén különbuszra szálltunk és meg sem álltunk az Edda-életműből is jól ismert Miskolcig, csak mi, szemben Pataky Attilával, épphogy odamentünk mindenért, mit Miskolc adhat. Az Artmagazin saját OFF-Biennále-programjának résztvevői már a buszon kaptak eligazítást a napról, szendvicseik mellé történetmorzsákat és azt a lapszámot is, melynek borítójáról oly igézőn néz egy Erdély Miklós-mozaikkép nőalakja.

full_005419.jpg
HIGHLIGHTS OF DUNAÚJVÁROS – Buszkirándulás a megvalósult Utópiába, október 7-én az Artmagazinnal

Az Artmagazin Budapestet maga mögött hagyva, de az OFF-Biennáléhoz kapcsolódva két éve Miskolcra kirándult, az Erdély Miklós-mozaikokhoz, aktív vagy már csak legendaként élő kulturális helyszínekre. 

Most, a második OFF-Biennále Budapest alkalmával Dunaújváros felé vesszük az irányt október 7-én, szombaton, busszal, ami egyenesen a Vasmű egyiptomi templomokra emlékeztető kapuzata elé visz, hogy aztán az ICA-D munkatársa, Nagy Annamária művészettörténész és a korszerű lakások, kísérleti lakótelepek témáját népszerű tudományos kiállításokkal bemutató Branczik Márta építészettörténész vezetésével járjuk végig az 1950-től rohamléptekkel megvalósuló utópia-várost.

full_005547.png
#napunk – 8 percben a dunaújvárosi Artmagazin100 X OFF kirándulás

Nehéz nyolc percbe sűríteni egy napnyi infot és élményt, de azokért, akik nem tudtak eljönni, megcsináltuk. Ilyen volt az idei terepmunkánk Dunaújvárosban: