A híres David Hockney-kép meglepő úton tér vissza a londoni Királyi Operaházba

Korábban mi is megírtuk, hogy a londoni Királyi Operaház a világjárvány miatti bevételkiesése ellensúlyozására árverésre bocsájtotta David Hockney egy megrendelésre készített festményét, majd a kép végül a becsült árnál valamivel olcsóbban, 12,8 millió fontért kelt el.

Hockney e1603471468137

Forrás: news.artnet.com

A napokban azt is megtudtuk, hogy a képet titokban megvásárló vevő nem más, mint az intézmény saját igazgatósági elnöke – aki pedig, hogy a kép az operaházban maradjon, visszakölcsönzi majd azt az intézmény számára. David Ross a Christie’s árverésén vette meg az alkotást múlt hónapban azért, hogy támogassa az operaházat, és az ne veszítse el ezt az értékes, 1971-ben készült alkotást.

David Ross a brit mobiltelefon kiskereskedő, a Carphone Warehouse egyik milliárdos társalapítója, akit egyben az operaház kuratóriumának nemrégiben megválasztott elnöke is. A műalkotás friss tulajdonosaként pedig első lépése az, hogy azt azonnal kölcsönadja az előadó-művészeti intézménynek.

Forrás: news.artnet.com

full_005978.png
HETI POP – David Hockney üvegablakai, kiállítótérből uszoda és Marcel Wanders Mickey egere

Az Artmagazin Online felületén hetente egyszer, minden pénteken szemezgetünk az elmúlt időszak legmeghatározóbb, legpoposabb és legszínesebb képzőművészeti, dizájn- és társművészeti híreiből. Előtérbe kerülnek a divat, az építészet, a formatervezés, az urbanisztika vagy az aukciók eredményei, legfrissebb történései mind nemzetközi, mind hazai fronton.

 

full_005789.png
Hockney aukciós rekordja, megrongálódott Bernini-szobor, olimpiai zöldítés és a Gucci tavaszi kampánya – HETI POP

Az Artmagazin Online felületén ezentúl hetente egyszer, minden pénteken szemezgetünk az elmúlt időszak legmeghatározóbb, legpoposabb és legszínesebb képzőművészeti, dizájn- és társművészeti híreiből. Előtérbe kerülnek a divat, az építészet, a formatervezés, az urbanisztika vagy az aukciók eredményei, legfrissebb történései mind nemzetközi, mind hazai fronton.