Az acb Galéria a legjobb Frieze standok toplistáján – az Artsy szerint

Idén a vírushelyzet miatt a Frieze London és a Frieze Masters is online térbe kényszerült, ám ez nem szabott gátat az Artsy művészeti lapnak, hiszen a szerkesztőség ismét összeállította a legszebb standokat összegyűjtő toplistáját.

Még a legnagyobb művészeti vásárnak helyet adó sátorba is nehezen férne el 250 kiállító galéria standja. A pandémia helyzet miatt a nagy vásárok mind a virtuális térbe költöztették eseményeiket – ennek köszönhetően a helybeli kötöttségek már nem számítanak. Így az idei Frieze London és Frieze Masters látogatói a Frieze Viewing Roomnak nevezett platformon digitálisan járhatják be a kiállító galériák mini tárlatait, egészen október 16-ig. A standokon felvonultatott tárgyak skálája igen széles, egészen az antikvitásokkal kereskedő galériák szelekciójától a feltörekvő művészek munkáit kínáló kortárs galériákig. Néhány galéria a tematikus vagy konceptuális válogatások mellett döntött, míg mások a galériához tartozó művészeinek munkáiból válogattak annak érdekében, hogy hűen mutassák be az adott galéria fókuszát. 

Katalinacb

Nádor Katalin: Untitled, 1972

 Az Artsy szerkesztősége már az online vásár nyitásának kezdetén összeállított egy toplistát azokról a virtuális standokról, amelyeket a legérdekesebbnek vagy éppen legelőremutatóbbnak tartanak – ebbe a listába bekerült a Frieze Masters Spotlight nevet viselő szektorában kiállító acb Galéria is, akik a 2018-ban elhunyt Nádor Katalin munkáiból válogató tematikus kiállítással készültek a vásárra. Az avantgárd fotográfus online standon látható fotográfiái árukat tekintve 2300 euró és 7000 euró között mozognak.

Screenshot 2020-02-05 at 14.17.18.png
MINDIG IS A LEGJOBB GALÉRIÁT AKARTAM CSINÁLNI

2019 Artmagazin-díjasa az Art Market Budapest kiállítói közül az acb Galéria fotóstandja lett. A vásár felajánlása mellett, ami a jövő évi standdíj 25%-ának elengedése, a nyeremény része most következő interjúnk is, ami a galéria tulajdonosával kurátori minőségében is készült.

full_006477.png
Poétikus és nagyvonalú – idén az acb Galéria fotóstandja nyerte a Best Booth by Artmagazin díjat

Már hagyománynak számít, hogy az Artmagazin csapata terepszemlét tart az Art Market Budapest első napján, hogy megtalálja és díjazza a legszebb standot. Olyan teret keresünk, ahol a vásár érthetően eladáspárti környezetében, ahol a művek nagyszámú megjelenítése dominál, megteremtődik egy aura, a rendkívül sokszínű kínálatban létrejön egy egyensúly.