Hamarosan Yoko Ono üzenete köszönti a New York-iakat

Az elmúlt hónapokban a „zárva” tábla fogadta a Metropolitan Museum of Art látogatóit, ám ez hamarosan megváltozik, ugyanis augusztus 29-én újra megnyitja kapuját az intézmény.

A nyitásra egy installációval is készülnek: a homlokzatra – ahol eddig minden esetben az aktuális kiállítások promóciója szerepelt – most először kerül fel művészeti alkotás, mégpedig Yoko Ono üzenete. A két molinóból álló installáció egyikén a „DREAM” (azaz álom), másikán a „TOGETHER” (azaz együtt) üzenetek olvashatók, amelyek összeolvasva az „álmodjunk együtt” felszólítást közvetítik. A céljuk, hogy optimista és reménykeltő üzenetet sugározzanak mind a látogatók, mind az utca járókelői felé.

A Met igazgatója, Max Hollein szerint Yoko Ono az egyik legideálisabb művész erre a feladatra, hiszen „egyrészt szoros kapcsolat fűzi New Yorkhoz, ugyanakkor emellett egy bevándorló is, aki beutazta a világot és globális perspektívával rendelkezik, ami a munkáin is megjelenik”.

Yoko ono dream together 2020

Fotó: Anna-Marie Kellen / a The Metropolitan Museum of Art jóvoltából


Forrás: news.artnet.com

AP_20101282708933-1.jpg
Hosszú hónapok után hamarosan újranyithatnak a New York-i múzeumok

Andrew Cuomo kormányzó nemrég bejelentette, hogy augusztus 24-étől újra nyitva tarthatnak a koronavírus miatt bezárt kulturális intézmények. A március közepi bezárást követő újranyitás természetesen rengeteg szabály betartásával jár együtt, a kötelező maszkviselés mellett a múzeumoknak és színházaknak kontrollálniuk kell a látogatói útvonalakat és csak a szokásos befogadói kapacitásuk 25%-ával működhetnek.