Jared Leto lesz a következő Andy Warhol

Jared Leto fogja játszani a művészlegenda szerepét Warhol életrajzi filmjében.

A színész a napokban erősítette meg a feltételezéseket Instagram-oldalán, hozzátéve, hogy nagyon izgatott és hálás a lehetőségért, hogy egy ilyen ikonikus alakot ölthet magára. Egyúttal boldog születésnapot is kívánt a művésznek, aki augusztus 6-án töltötte volna be 94. életévét. 

Michael De Luca projektje már jó ideje várat magára, először 2016-ban röppentek fel hírek a Warhol címen futó filmtervről és Leto lehetséges főszerepléséről, majd hosszú hallgatás övezte az alkotást. A filmről más információt egyelőre nem lepleztek le, nem tudni, De Luca és Leto produceri munkája mellett ki lesz a rendező, illetve mikorra várható a premier.

Andy warhol by jack mitchell

Fotó: Jack Mitchell. Forrás: Wikipedia


Forrás: people.com

full_000368.jpg
A legkeresettebb művészek

Úgy tűnt, sose lehet onnan kirobbantani. Picasso olyan magabiztosan trónolt minden eladási rangsor élén, mintha bérelt helye lenne. Majd tíz év után most megtört a jég: a pop art amerikai szupersztárja, Andy Warhol beelőzött és elfoglalta az őt megillető első helyet az előző esztendő nemzetközi aukciós összesítésében. Az Artprice közzétette szokásos éves listáját 2007 legkeresettebb (és legtöbb pénzt hozó) képzőművészeiről. Ugyancsak átrendeződött a mezőny!

full_004328.jpg
Warhol világszerte hasít

Kimagasló aukciós eredményeket hozott a november a Warhol-művek számára. Egy tripla Elvis Presley és egy négyes Marlon Brando több mint 150 millió dollárért kelt el New Yorkban, a Christie’s árverésén.