Meghosszabbították Maurer Dóra kiállításának nyitvatartását Londonban

Maurer Dóra első egyéni egyesült királysági bemutatója 2019. augusztus 5-én nyílt a Tate Modernben és eredetileg 2020. július 5-éig lett volna megtekinthető.

Most azonban, hiszen a múzeum a koronavírus miatt több hétig nem volt látogatható, az intézmény vezetői több kiállítással egyetemben úgy döntöttek, Maurer Dóra szóló bemutatóját is tovább teszik látogathatóvá. Az új zárási dátum így 2021. január 24.

Az ingyenesen látogatható kiállításon összesen 35 művet mutat be az intézmény – beleértve Maurer Dóra grafikáit, fényképeit, filmjeit és festményeit. A több mint öt évtizedes művészeti praxist felölelő kiállítás középpontjában a művészet játékosan koncepciózus megközelítése áll, amely Maurer Dóra intermediális kísérletezéseit jellemzi.

Helyszín: Tate Modern
Időpont: 2019. augusztus 5. – 2021. január 24. 

Borítókép: MAURER Dóra: 5 out of 4, 1975, papír, tempera, 47 x 38,5 cm

full_006207.png
Maurer Dóra egyéni kiállítás nyílik a Tate Modernben

Maurer Dóra első egyéni egyesült királysági bemutatója augusztus 5-én nyílik a londoni múzeumban.

full_004750.png
Maurer Dóra Londonba „költözött” – Interjú Katharine Kostyállal, a White Cube galériabeli Maurer-kiállítás szervezőjével

A világ kereskedelmi galériáinak fellegvárában, vagyis a nagy múltú londoni White Cube-ban július 9-ig Maurer Dóra szóló kiállítását tekintheti meg a mindig aktív londoni művészeti közeg. A mára ikonikussá vált galéria, a White Cube az 1990-es évek elején robbant be a köztudatba, amikor Jay Jopling és az ő lakásgalériaként induló kísérleti kiállítóhelye elsőként adott otthont a mára szupersztárrá váló YBAs1-generáció akkor frissen diplomázó radikális művészeinek. A White Cube huszonöt év alatt a világ vezető kereskedelmi galériájává nőtte ki magát, évente több mint húsz kiállítást mutatnak be hongkongi és két londoni kiállítótermében. Művészköre igen kiterjedt: a brit húzónevek (Damien Hirst, Tracey Emin) mellett jelen vannak a német neoexpresszionista iskola képviselői is (George Baselitz, Anselm Kiefer), csakúgy mint a legfiatalabb generáció feltörekvő alkotói (a Leo Gabin kollektíva, Christian Rosa, Jack Greer).

A White Cube galériabeli Maurer-kiállítás szervezőjével, Katharine Kostyállal a bemutató körülményeiről, a jövőbeli tervekről és persze Dóráról beszélgettünk.