ÉLET A KÉPBEN PODCAST III. – Színek szállodája

Topor Tünde – Winkler Nóra

Ebben az epizódban Debrecenbe látogatunk, ahol ugyanúgy a szuperszínes virágcsoportozatokkal dolgozó köztéri kertészet dívik, mint az ország többi fővárosában.

A Világbéke névre keresztelt pizzázó teraszát elhagyva, a Déri Múzeum előtti parkon áthaladva fekete tulipánok, rózsaszínű szekfűk, lila szellőrózsák, sárga violák között vezet az út a kék áprilisi ég alatt, hogy végül a MODEM első emeletén virágformák nélkül, eleinte szigorúan ablak formába rendeződve jöjjenek szembe ugyanezek a csodálatos képződmények: a színek. Hol derengőn, hol olajosan kenve, hol lakkrétegként csillogva, hol... sehogy, bekeretezett levegőként. Mit várnak tőlünk ha meglátogatjuk őket? És mit adnak cserébe azért, hogy megtagadták tőlünk a történetmesélést? Erről beszélget Topor Tünde és Winkler Nóra az Élet a képben podcast újabb részében, amelyben olyan alapkérdések is szóba kerülnek, mint hogy hol található a szobafestés-mázolás és a festőművészet közös halmaza.


 
eletakepben01.jpg
ÉLET A KÉPBEN podcast I. – Kitörni a keretekből / Esterházy-díj 2023

Elindult az ÉLET A KÉPBEN, Topor Tünde és Winkler Nóra páros podcastja művészetről!

45a5459ed2b63801bf92c786ea67c34e.jpg
ÉLET A KÉPBEN PODCAST II. – NEW YORK LÉPTÉKE ÉS NYITRA MADÁRKÁI BUDAPESTEN

Íme az ÉLET A KÉPBEN podcast friss epizódja! Topor Tünde és Winkler Nóra a 20. század egyik legeredetibb építészéről, Lajta Béláról beszélget, bejárva a Kiscelli múzeumban látható életműkiállítást.