Ezt nézd! – Borús napokra

A hétre kizárólag kiállításmegnyitókat ajánlunk: megismerkedhetünk a születésnap tematikáját feldolgozó fiatal művészek munkáival a Négyszoba Galériában, a zene és képzőművészet közti átjárhatóságot vizsgáló tárlattal a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay termében, a nemzetközi PARALLEL Európai Fotográfiai Platform fiatal, tehetséges alkotókat felsorakoztató tárlatával a Capa Központban, valamint a zágrábi Gorgona-csoporttal a Kassák Múzeumban.

Hétfőn 19:00-kor startol a Születésnapomra című kiállítás a Négyszoba Galériában. Az Ádám Anna, Jagicza Patrícia és Kocsi Olga alkotásait felsorakoztató tárlat célja, hogy a három művész alkotói tevékenységén keresztül kapjunk egy sokrétű képet arról, hogy mit jelent ma egy születésnap, milyen gondolatok kerülnek előtérbe a születés és a halandóságok keresztmetszetében. A kiállítást a Gray Box 19:30-kor kezdődő CLASH című táncperformansza nyita meg.

 

Image may contain: one or more people and people sitting
Forrás: facebook.com


Kedden 18:00-kor a Magyar Képzőművészeti Egyetem is új kiállítással jelentkezik. Az Átjáró című csoportos tárlaton a képzőművészekből, zeneszerzőkből és előadóművészekből álló Hermina Alkotócsoport mutatja be legújabb alkotásait. A kiállítás – a csoporthoz hűen – elsősorban a zene és képzőművészet közti átjárhatóságot vizsgálja, különböző módokon értelmezi az „átjáró” fogalmát, és egyúttal utal egy múltbeli átjáróra is, ami egykor a (Régi) Műcsarnok (ma MKE) és a Zeneakadémia között létezett.

Szerdán 18:00-kor kezdődik a Parallel Intersection című csoportos kiállítás megnyitója a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban. A tárlat a négyéves, tizennyolc európai fotográfiai intézmény együttműködésében létrejött PARALLEL Európai Fotográfiai Platform projekt – ami elsősorban fiatal, tehetséges alkotók és kurátorok számára teremt bemutatkozási lehetőséget a nemzetközi szakmai színtéren – második ciklusának záróprogramja.

Pénteken 18:00-kor a Kassák Múzeum is új kiállítással jelentkezik. A Gorgona 1959–1968. Független művészeti törekvések Zágrábban. Retrospektív kiállítás Marinko Sudac gyűjteményéből című tárlat az 1959-ben létrejött művészcsoport helyezi középpontba, aminek tagjai művészeti akciókkal privát és nyilvános terekben egyaránt megjelentek – többek között kiállításokat rendeztek, galériát működtettek és olvasmányaikról beszélgettek. Gorgona címen „antimagazint” is megjelentettek, amin keresztül a Kassák Múzeum-beli kiállítás bemutatja a művészeti információk áramlását, a különböző tendenciák egymásra hatását, a neoavantgárd hálózatok szerveződését.

Image may contain: 5 people, people smiling, shoes
Forrás: facebook.com
full_006407.png
Ezt nézd! – Ajánlatok hidegfront mellé

Ezen a héten is számos izgalmas program közül választhatunk: kiállításmegnyitó az FKSE 2-es műteremben, kerekasztal-beszélgetés a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ szervezésében, workshop a Goldberger Textilipari Gyűjteményben és kiállításmegnyitó a MODEM-ben.

full_006418.png
Ezt nézd! – Social B%dy Lessons

A hétre főként budapesti programokat ajánlunk: három kiállításmegnyitót – a K.A.S. Galériában, a Liget Galériában és a debreceni MODEM-ben – és egy tárlatvezetést a Budapest Galériában. Az e heti kedvencünk a Civil Sziget a Sziget Fesztiválon.

full_006424.png
Ezt nézd! – Itt a szeptember

A héten végre újabb és újabb kiállítások nyílnak, ezzel jelezve a szeptember közeledtét. A hétre főleg kiállításmegnyitókat – a Mai Manó Házban, az ISBN könyv+galériában és a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltárban – ajánlunk, de mellettük helyet kap a fotográfia 180 éves szülinapját ünneplő esemény is a Műcsarnokban.