Augusztus 20-tól újra látogatható a Ludwig Múzeum

A járvány miatt több hónapig zárva tartó múzeum augusztus 20-án újra megnyitja kapuját. Sőt ezen a napon, az államalapítás ünnepén a belépés ingyenes.

A múzeum gyűjteményéből rendezett új válogatás, az Időgép hivatalosan szeptember elsején nyílik, a látogatók azonban már augusztus 20-tól megismerhetik a tárlat anyagát. A kiállítás a világjárvány rövid szünetében, rendkívüli körülmények között jött létre, így nem hagyhatta figyelmen kívül az elmúlt időszak tanulságait sem. Ezúttal olyan művek kerültek a válogatásba, amelyek a személyes, a művészi és a történelmi idő különböző aspektusait tárják a néző elé, s maguk a művek tekinthetők olyan időgépeknek, melyek lehetővé teszik számunkra a mentális utazást. 

A Ludwig Múzeum keddtől vasárnapig 10:00 és 18:00 között tart nyitva. Augusztus 20-án nyit a Múzeum Shop is.

Gyenis uselessv iii

Gyenis Tibor: Részletek a tíz felesleges gesztusból V/III, 1999

urbantamas_feleslegespillango.jpg
Ezt nézd! – A hosszú hétvége elé

Az augusztus 20-ai hosszú hétvége elé ajánlunk pár eseményt: például két záró kiállítást (egyet az Artkartell projectspace-ben, egyet a Capa Központban), egy megnyitót a Hegyvidék Galériában és egy beszélgetéssel egybekötött filmvetítést a Budapesti Történeti Múzeumban.

eordog1.jpg
Ezt nézd! – Kint és bent

A hétre nem csak kültéri projekteket ajánlunk, hiszen annak ellenére, hogy javában tart a nyár, időnként zivatarok is megszakítják a jó időt. A napokban startol egy köztéri projekt, ahol a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem frissen végzett fotográfusai mutatkoznak be – akik viszont a beltéri programokat előnyben, nekik javasoljuk a Kassák Múzeum grafikai workshopját, a Modem villámkiállítását és a Viltin Galéria csoportos tárlatát.

NemeskeriTothZsofia.jpg
Ezt nézd! – Tárlatvezetések hete

Közeleg az őszi szezon, hamarosan zárnak a nyári kiállítások, ezért érdemes még elcsípni őket augusztusban. Most kifejezetten olyan eseményeket ajánlunk, ahol a tárlatok befogadását a kurátorok, művészettörténészek itinerei is segítik egy-egy tárlatvezetés segítségével. Ilyen a Petőfi Irodalmi Múzeum héten záró tárlata, a Mai Manó Ház és a Capa Központ fotókiállításai vagy a nyári szezon kortárs képzőművészeti vására, a Garten. Ráadásként: már csak a héten láthatók a MOME frissen diplomázott fotográfusainak alkotásai a köztéri plakátokon.