Ezt nézd! – Budapest és Szombathely

A héten folytatódik a Tigris a múzeumban sorozat a Lumenben, az FKSE pedig ismét megrendezi évi egyszeri pop-up kiállítássorozatát, a Gallery by Nightot. Továbbá a Vintage Galéria Maurer-kiállítását és a szombathelyi Kámoni Arborétumban megrendezésre kerülő konferenciát ajánljuk a hétre.

Hétfőn 18:00-kor kezdődik a Tigris a múzeumban sorozat negyedik állomása: A hasítás művészete / Rajk a múzeumban címmel a Lumenben. Van-e válaszunk a hiányra? Érinthető-e a múzeumi tárgy? Megmutatható-e a semmi, és létrehozható-e az emlékezés tere? Miként ér össze a kiállítási munkában a tudományos koncepció az értelmező látvánnyal? Miként hoz létre a jelen hasítékot a múlton? És ebben hol a múzeum? Rajk László múzeumi tereiről és múzeumi szövegeiről beszélget: Toronyi Zsuzsanna levéltáros muzeológus (Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár) és Frazon Zsófia etnográfus muzeológus (Néprajzi Múzeum).

Image may contain: text
Forrás: facebook.com


Hétfőn 19:00-kor startol a Gallery by Night 2019 a Stúdió Galériában. A Fiatal Képzőművészek Stúdiója évente egyszer megrendezi pop-up kiállítássorozatát, ami az idén a következőképp alakul: hétfőn Váczi Lilla Éva solo show-ja, a Helyenként zápor zívatar, kedden az Átváltozó Egyesület és Apokalipszis munkacsoport Apokalipszis tréning című programja, szerdán Bori Om egyéni kiállítása, a Matrilines, csütörtökön a Gray Box JUST DO IT! workshopja, valamint a Secret Garden és a CLASH táncelőadásai, pénteken pedig Gallov Péter és Donnák János programja, a Rodan VS Hedorah lesz látható egy este erejéig.


Szerdán 18:00-kor a Vintage Galéria is új kiállítással jelentkezik – Maurer Dóra egyénijével, az Ahogy tetszikkel. A Galéria kiállítása a művész utóbbi években alkotott műveiből – a Quod libet, az Overlappings és az IXEK című sorozatok darabjaiból – mutat be egy válogatást. A tárlat címe az életmű egyik legfontosabb műcsoportjára, a Quod libet-képek sorozatára utal. Bár a kifejezés zenei és festészettörténeti fogalmakat idéz, mégsem tekinthető konkrét művészettörténeti utalásnak, inkább vonatkozik egy alkotói módszerre és alapállásra, amelyet játékossággal párosuló kísérletezőkedv jellemez.

No photo description available.
Forrás: facebook.com
 

Pénteken 14:00-kor kezdődik West moments – élőlény és környezete című konferencia a szombathelyi Kámoni Arborétumban, aminek célja, hogy bemutasson olyan kortárs vizuális/teoretikus területeket, amiben a élőlény és környezetét tematizáló szituációk kerülnek az előtérbe. Az előadók között szerepel Horváth Márk és Lovász Ádám filozófus, esztéta, dr. Seres Szilvia (digikult.hu), Szalai Dániel fotográfus, Farkas Imre képzőművész, doktorandusz (PTE), dr. Bordács Andrea, esztéta, műkritikus, az ELTE BDPK docense és tanszékvezetője, Söptei Eszter textilművész, Nagy Róbert médiaművész, DLA, valamint Salamon Júlia független kurátor beszélget az Xtro Realm két tagjával, Horváth R. Gideon képzőművésszel és Süveges Rita képzőművész, doktorandusszal (MKE).

 
full_006507.png
Ezt nézd! – Budapest és Dunaújváros

A hétre két kiállításmegnyitót ajánlunk: egyet a budapesti ISBN könyv+galériában, egyet pedig a Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros terében. Továbbá az Artmagazin előadását a Studiosban és egy hétvégi tárlatvezetést a Budapest Galériában.

view_006516.png
Ezt nézd! – Hétfőtől csütörtökig

A hétre három kiállításmegnyitót ajánlunk: a Capa Központ „hibás” fényképeket felsorakoztató anyagát, a BORD Építész Stúdió pályázatának nyerteseit bemutató tárlatot a Faur Zsófi Galériában, valamint az idén nyolcvanéves Bak Imre jubileumát ünneplő kiállítást az acb Galériában. Plusz egy előadást is javaslunk, a Közép-európai Egyetem (CEU) és a Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) Szabadegyetemét. A héten Lépold Zsanett osztja meg gondolatait, hogy miért érdemes ellátogatni a Budapest Galéria csoportos kiállítására.

view_006521.png
Ezt nézd! – Budapest, Veszprém és Debrecen

A hétre egy budapesti (Óbudai Társaskör Galéria), egy veszprémi (Művészetek Háza) és egy debreceni (MODEM) kiállítást is ajánlunk. Továbbá az OSA Centrális Galériában lévő kiállítás záróeseményét és a Goethe Intézet filmvetítését javasoljuk.