Ezt nézd! – Karácsony előtt

A karácsony előtti hétre ajánlunk néhány kiállításmegnyitót: a Capa Központban a rendszerváltás időszakát feldolgozó anyagot, a Glassyard Galériában egy év végi válogatást, a Vasarely Múzeumban pedig egy 1969-es legendás tárlatot előtérbe helyező kiállítást. Péntekre pedig két extra programot javaslunk a Trafóban – tárlatvezetés és T + U születésnap.

Hétfőn 18:00-kor startol az EUFÓRIA? Rendszerváltás-történetek Magyarországról című kiállítás a Capa Központban. A tárlaton olyan emblematikus képek, fotósorozatok, dokumentumok, videómunkák szerepelnek, amelyek egyenként is alkalmasak arra, hogy mint esettanulmányok megjelenítsék, mi történt a rendszerváltás idején – magukba sűrítik azokat a képzeteket, amelyek ehhez a turbulens, várakozásokkal teli időszakhoz társulnak.


Forrás: capacenter.hu

Kedden 19:00-kor a Glassyard Galéria is új kiállítással jelentkezik. A Szezonális hatás című tárlat a galéria művészeinek munkáiból válogat – azaz Bolla Szilvia, Borsos Lőrinc, Radek Brousil, Csörgő Attila, Kútvölgyi-Szabó Áron, Lakner Antal és Puklus Péter Péter alkotásai láthatóak majd a január 25-éig látogatható kiállításon.

No photo description available.
Forrás: facebook.com

Csütörtökön 18:00-kor a Vasarely: Hommage à 1969 című kiállítás megnyitója a Vasarely Múzeumban. 1969 őszén a Franciaországban élő, ekkor már világhírűnek számító Victor Vasarely Budapestre látogatott. Ő volt a főszereplője az addig csak megtűrt absztrakt művészet egyik első és mindmáig legnagyobb – és nem utolsósorban hivatalosan is jóváhagyott – retrospektív magyarországi kiállításának. Az 50 évvel ezelőtti tárlat egyúttal a legreprezentatívabb, a legtöbb művet felvonultató olyan válogatás volt, amit a művész életében rendeztek. A tárlat a fél évszázaddal ezelőtti bemutatónak állít emléket.

Pénteken 17:15-től Szalipszki Judit, a Nedves hálózatok című kiállítás kurátora tart tárlatvezetést a Trafó Galériában. A tárlatvezetést követően 18 órától a Trafóklubban A nagy mosás – 5 éves a T + U című programmal folytatódik az este.

 

view_006533.png
Ezt nézd! – Budapest és Debrecen

A hétre három kiállításmegnyitót ajánlunk: az ISBN könyv+galéria háborús tematikájú solo show-ját, a Telep Galéria csoportosát, amit a Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet Tanszékének hallgatói szerveznek, valamint egy fotókiállítást a debreceni MODEM-ben. A megnyitók mellé pedig egy interaktív koncertet javaslunk a vállalkozó szellemű zenebarátoknak a Kassák Múzeumban

full_006528.png
Ezt nézd! – Budapest és Szombathely

A héten folytatódik a Tigris a múzeumban sorozat a Lumenben, az FKSE pedig ismét megrendezi évi egyszeri pop-up kiállítássorozatát, a Gallery by Nightot. Továbbá a Vintage Galéria Maurer-kiállítását és a szombathelyi Kámoni Arborétumban megrendezésre kerülő konferenciát ajánljuk a hétre.

full_006530.png
Ezt nézd! – Budapest, Debrecen és Miskolc

December első hetére csupa kiállításmegnyitót ajánlunk: a Magyar Képzőművészeti Egyetem Művészeti Gyűjteményének kortárs grafikai darabjait bemutató tárlatot, Káldi Katalin solo show-ját a Budapest Galériában, a b24 Galéria művészeti egyetemistákat felsorakoztató tárlatát, valamint a Miskolci Galéria Új Modern Akrobatika-kiállítását.