Ezt nézd! – Budapesttől Csopakig

A hétre főleg budapesti programokat ajánlunk: az ISBN könyv+galéria kiállítását Gróf Ferenc legfrissebb alkotásaival, amik Fajó János grafikai munkásságával foglalkoznak, a VILTIN Galéria solo show-ját, ahol Orbán Előd fiatal képzőművész mutatja be legújabb műveit, valamint a Kiscelli Múzeum tárlatát, ahol a Budapest FotóFesztivál fotográfiai műfajokat taglaló kiállítássorozatának folytatása látható. Ugyanakkor egy vidéki kiállítást is ajánlunk, Robitz Anikó egyénijét, ami a Garten Balaton keretében valósult meg a Zámbó Műterem és Galériában.

Kedden 17:00-kor startol Gróf Ferenc Konkrét idő című kiállítása az ISBN könyv+galériában. A művész legfrissebb alkotásai a Magvető kiadó Gyorsuló idő sorozatának 1975 és 1980 között született kiadványaival foglalkoznak, amik közül száztizenhárom borítót Fajó János festőművész készített. A Gyorsuló idő kitűnt kortársainak tipográfiára és figuralitásra építő, a (szocialista) reklámkultúrába illeszkedő munkák sorából vissza­fogottságával, a fehér alapon lebegő mértani ihletésű formák mellé állított talpatlan betűkkel. 

Szerdán 19:00-kor a VILTIN Galéria is új kiállítással jelentkezik: Orbán Előd empty places? című első solo show-jával ebben a kiállítótérben. A tárlat augusztus 4. és szeptember 4. között látogatható.

Kallai elefant

Kállai Márton: Elefántfürdő, 2016. A Budapest Fotófesztivál jóvoltából

Csütörtökön 18:00-kor kezdődik az ÉLET / KÉP című kiállítás megnyitója a Kiscelli Múzeumban. A tárlat a Budapest FotóFesztivál klasszikus műfajok kortárs fotográfiai jelenlétét vizsgáló pályázatainak és kiállítási sorozatának következő állomása. A sorozat legfontosabb indíttatása a kíváncsiság volt: vajon milyen az egyes műfajok túlélési, továbbélési esélye? Mi az, ami nagyon is él és virágzik ma? Ma is. És mi az, ami egy kissé kikopott, illetve annyira megváltozott, hogy szinte rá sem lehet ismerni. Hol húzódnak a műfaji határok és mennyire van köztük átmenet?

Szintén csütörtökön 18:00-kor starto Robitz Anikó Fény és felület című kiállítása a csopaki Zámbó Műterem és Galériában, ami a Garten Balaton egyik eseménye. A fotóművész egyéni tárlatán az elmúlt években készült szuprematista fotográfiái kerülnek bemutatásra. Robitz Anikó valóságból konstruált új világaiban a felületek és fények játéka teremt geometrikus rendet, ami felfedi világunk elvont összefüggéseit.

219856442_243981994206111_7725978671074047832_n.jpeg
Ezt nézd! – Dupla megnyitók hete

A héten két galéria is duplázik: az acb Galéria egy-egy egyéni kiállítást szentel Esterházy Marcellnak és Ladik Katalinnak, míg a Budapest Galéria két csoportos kiállítással készül – az egyik a láthatatlan és ismeretlen tudás nyomába ered, a másik pedig anyagközpontú vizsgálódásokat folytató festőművészeket helyez előtérbe. Ajánlunk egy solo show-t is a galeri ffrindiauban, ami az ember és a gép együttműküdésének meghökkentő eredményeit tárja fel.

217760244_4514697705241792_983075600654963314_n.jpeg
Ezt nézd! – Kiállításmegnyitótól a tárlatvezetésig

A hétre ajánlunk egy kurátori tárlatvezetést a 2B Galériában, két kiállításmegnyitót – a budapesti FUGA-ban és az Alsóbogáti Kiskastélyban –, valamint egy előadást a Ludwig Múzeumban.

Mucsarnok.teljes.1.jpg
Ezt nézd! – Budapest, Szentendre, Veszprém és Debrecen

A hétre egy kisebb országjáró turnét ajánlunk: kezdve Budapesttel, az ISBN könyv+galériával, ahol egy dizájnercsapat és egy képzőművész együttműkődése debütál, folytatva Szentendrével, a Vajda Múzeummal, ahol Haász István munkáival találkozhatunk. A hét második felére pedig érdemes Veszprém felé venni az irányt, ahol Babinszky Csilla solo show-ja startol, valamint Debrecen felé, ahol a közösségi média árnyoldala kerül terítékre.