Ezt nézd! – Fotó, textil, festészet

A héten folytatódik a Budapest Fotófesztivál: most az Osztrák Kulturális Fórum tárlatát ajánljuk. Ezen kívül számos megnyitót javaslunk: a MANK Galéria textilművészeti, a Galeria Neon festészeti és a The Studios fotográfiai egyéni kiállításait.

Kedden 19:00-kor startol az Osztrák Kulturális Fórum A New Vision of Debris című csoportos kiállítása. A tárlat olyan közép-európai művészek – Alexandra Baumgartner, Deim Balázs, Caroline Heider, Herbert Hofer, Marko Lipus, Lilly Lulay, Iosif Kiraly, Zuzana Pustaiová, Anita Witek, Metka Zupančič és Robitz Anikó – munkáit mutatja be, akik mindannyian a fotó és a kollázs technikáit használják műveik elkészítésénél. A kiállítás a Budapest FotóFesztivál 2020 hivatalos programjának része.

Screenshot 2020 03 09 at 14.24.35

Forrás: facebook.com

Szerdán 18:00-kor érdemes Szentendre felé venni az irányt, ugyanis ekkor kezdődik Richter Sára Kötelék című kiállításának megnyitója a MANK Galériában. Richter Sára felkavaró őszinteséggel ad betekintést élete és általában a női lét belső világába monumentális, csaknem ötvenméteres, labirintussá összeálló textilmunkájában. Különleges látványú vásznai tűvel írt vallomások gondolatokról, érzésekről, örök igazságokról. 

Csütörtökön 19:00-kor a Galeria Neon is új kiállítással jelenkezik: Korodi Luca solo show-jával, A Föld bőrével. A tárlaton egy festészeti játék látható, ahol a színek hangolása formákkal, a véletlenből a konkrét felé tart, és fordítva. Paletta, márvány, felhőfoszlányok, szabad asszociációk.

Pénteken 19:00-kor kezdődik a Captures from the David Demeter Archive című kiállítás megnyitója a The Studiosban. Demeter Dávid művészeti projektjei elsősorban fotóesszékre fókuszáltak, amiket Európában, az USA-ban és a Távol-Keleten való átutazások nagy mértékben befolyásolták. Lassan kialakult egy gyűjteménye, ami a különféle városok, gyorséttermek, stadionok, idegenek és szerelmesek enciklopédikus archívumává vált. A kiállítás az elmúlt 10 év privát fotógyűjteményének eddig láthatatlan gyöngyszemeit tárja a közönség elé.

Screenshot 2020 03 09 at 14.22.11

Fotó: Demeter Dávid

full_006088.png
Ezt nézd – Új köntösben

Megújult az Ezt nézd! rovatunk: a szokásos napi események – kiállításmegnyitók és egyestés projektek – mellett a szerkesztőség személyes, szubjektív ajánlói is terítékre kerülnek.

full_004761.png
Ezt nézd! - Eső után szabadon

A múlt heti ítéletidő után bennünk van a mehetnék  – szerencsére Budapest és vidék is kínál kultúrális szabadidős programokat. A képzőművészet legkülönbözőbb színtereit mérhetjük fel a héten, ne szalasszuk el a lehetőséget!

 

full_004647.png
Ezt nézd! - Keresztül-kasul Budapesten

A hosszú hétvége álmos délutánjait és családi ebédjeit követő forradalmi hangulat és csupán háromnapos munkahét hamar újabb hétvégébe csapott át. A kellemes lustálkodások és lokálpatrióta ünnepi események után fővárosba visszatérők ne aggódjanak: a felgyülemlett energiák levezetésére alkalmas hétnek nézünk elébe.