Ezt nézd! – Kedd és péntek

A héten a keddi és pénteki esték jobbnál jobb programokkal kecsegtetnek: az ISBN könyv+galériában Fridvalszki Márk solo show-ja, a TOBE Galleryben Standovár Júlia fotósorozata, egy pop-up műteremkiállítás Keresztes Zsófiával és Zsikla Mónikával az art quarter budapestben és Kaszás Tamás egyénije a Trafó Galériában.

Kedden 17:00-kor startol Fridvalszki Márk Ad Futura, Ad Inexplorata című egyéni kiállítása az ISBN könyv+galériában. „Már jó ideje azon lamentálok, hol találhatóak és mik azok az eszközök, elképzelések, gyakorlatok, hogyan állnak össze azok az energiakoncentrációk, amik a »teremtő fény« reményében mégis átszakíthatják a jövő-perspektíváinkat blokkoló falat. Mert vannak ilyenek, egyelőre töredezetten, de optimistának kell maradnunk. Egy sterilen realista rendszerrel szemben a fantázia, a víziók, a kritikai hozzáállás, vagy az optimizmus már működő energia lehet. [...] Ahhoz, hogy kialakuljon bennünk egy azzal kapcsolatos valós hit, hogy egy új korszak reményében egymásra tudunk csatlakozni, újra rá kell eszmélnünk, hogy ha a történelemnek vége is, az elképzelhetetlen továbbra is létezik, és igenis mindig van jövő!”

Szintén kedden 17:00-kor a TOBE Gallery is új kiállítással jelentkezik: Standovár Júlia A Kék Melleken Túl című solo show-jával. A nyitónapon, azaz augusztus 31-én 17 és 21 óra között várják a látogatókat. A Kék Melleken Túl című könyv bemutatójára szeptember 2-án, 18 és 20 óra között kerül sor (amelyről már szó volt az Artmagazin Online könyvajánló rovatában).

231644503 5901106073263966 8045479582515413101 n

Forrás: facebook.com

Pénteken 19:00-kor egy egyedülálló, egyestés műteremkiállítással várja az érdeklődőket Keresztes Zsófia és Zsikla Mónika, a 2022-es Velencei Képzőművészeti Biennálé Magyar Pavilonjának kiállító művésze és kurátora. A pop-up eseményen, amit az art quarter budapestben, Keresztes Zsófia műtermében rendeznek meg, bepillantást engednek Az álmok után: merek dacolni a károkkal című kiállítás előkészületeibe, és a már elkészült szobrok közül is megmutatnak néhányat. 

Szintén pénteken 19:00-kor kezdődik Kaszás Tamás Szívvel és értelemmel című kiállításának megnyitója a Trafó Galériában. A tárlat egy olyan teret hoz létre, amiben a különböző fiktív narratívák nyugtalanítóan reális elemekkel keverednek, és amiben egy jövőbeli pillanatból egy olyan világra tekinthetünk vissza, ami akkor már nem létezik. A felejtés inverze ez; emlékezés a jövőből a gazdasági/politikai/technológiai/ökológiai összeomlás előzményeire és következményeire. Ugyanakkor valamiféle nihilista agitáció is egyben, ami a kinyilatkoztatás és az aktív cselekvés ellen foglal állást, és ami nem akarja megváltoztatni sem a jövő történéseit, sem a múlt emlékeit.

Kaszas tamas vad peremvidek 2013

Kaszás Tamás: Vad peremvidék, 2013

betty-1024x771.jpeg
Ezt nézd! – Nyár végi kiállításdömping

Lassan véget ér a nyár, ami azt is jelenti, hogy egyre több kiállítás közül válogathatunk: megnézhetjük Kovács Máté keramikus képzőművészet és dizájn határain lavírozó alkotásait, a világ egyik leghíresebb festője, Gerhard Richter műveinek első magyarországi válogatását vagy egy fiatal alkotó, Dobokay Máté Maurer Dóra-parafrázisát.

agglili2.jpg
Agg Lili: Egy sziget lehetősége

Egy barokk kastély felújított alagsorába lemenve egy ritkán lakott délnyugat-magyarországi falu közepén fiatal művész aktuális kiállításával találkozunk: a perzselő nyári nap és a pince természetes hűse közötti ellentét feszült hangulatot teremt Agg Lili installációihoz.

torula1.jpg
Időutazás a múltba és jövőbe – a győri Torula Művésztér kiállítása

A közel másfél éves kényszerszünet után egy nem mindennapi eseménnyel tért vissza a győri Torula. A Púder Vol. 4. – Are you sure you want to reset? címet viselő tárlat már csak a héten, augusztus 14-éig látogatható.