Ezt nézd! – Kiállításmegnyitó, újranyitás, tárlatvezetés, lapszámbemutató

A nagy hőség sem tántorítja el a képzőművészeti események szervezőit, hiszen ez a hét is bővelkedik izgalmasabbnál izgalmasabb programokban – kiállításmegnyitó a szentendrei MANK Galériában, újranyitás a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban, tárlatvezetés az INDA Galériában és a Trafó Galériában, valamint Café Bábel lapszámbemutató az art quarter budapestben.

Szerdán 18:00-kor startol a Kapcsolatok – Fiatal művészek nyári tárlata a szentendrei MANK Galériában. A 2021-es év kurátori koncepciója szerint a pályázat a kapcsolatok köré épül, azokat ugyanis az elmúlt bő egy évet meghatározó koronavírus-járvány alapjaiban befolyásolta. Az emberi kapcsolataink mellett ráadásul a természettel való viszonyunk is változáson megy keresztül. A kapcsolat sokféle szempontból értelmezhető fogalma teret enged a legkülönbözőbb művészeti megközelítéseknek.

Uploadedoriginalimage

Forrás: facebook.com

Szintén szerdán 18:00-kor újranyit a Várószoba – Női gyógyítók és páciensek az orvoslás perifériáján című projekt a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban. A kiállítás újabb művekkel bővült a zárvatartás óta, így Simon Zsuzsanna, Trapp Dominika – Kremmer Sarolta és Varju Tóth Balázs munkái mellett mostantól Eperjesi Ágnes, Fátyol Viola és Szász Lilla műveivel immáron teljessé vált az intervenció-sorozat. Az újranyitó esemény keretében a kurátorok rövid tárlatvezetést tartanak a Múzeum állandó gyűjteményébe beköltöző kortárs alkotásokról.

Csütörtökre két tárlatvezetést ajánlunk: az egyik 17:00-kor kezdődik a Ha a feketét egy fogalommal keverem össze című Koronczi Endre-kiállításon az INDA Galériában. Ezt követően 18:00-kor Wolfgang Tillmans A te tested a tiéd című kiállításán Szalai Borbála és Szalipszki Judit tartanak tárlatvezetést a Trafó Galériában. Az esemény regisztrációhoz kötött, amit a [email protected] e-mail címen lehet megtenni legkésőbb július 1-jén délig. 

204457684 5663293637045080 4055290856572088964 n

Forrás: facebook.com

Szombaton 17:00-kor Café Bábel és az OFF-Biennále Budapest Minta című lapszámát mutatják be a szerkesztők – Bódi Lóránt, Gadó Flóra, Nagy Dániel Gergely, Lázár Eszter és Székely Katalin – az art quarter budapestben. Zenéről a Gosheven (DJ set), Jeremiah Soft, Lil L.A., Shame54 és az Utca, míg ételről és italokról a Grünn csapata fog gondoskodni.


itthon_woven_storage_05.jpeg
Ezt nézd! – Kánikula

Beköszöntött a kánikula, ami újabb okot ad arra, hogy a kiállítóterek hűs, légkondicionált tereiben időzzünk. Mehetünk a Nagyházy Contemporaryba, ahol hétköznapi tevékenységeink kerülnek új megvilágításba, vagy a Kassák Múzeumba, ahol a költészet és a performansz kerül terítékre. Otthon is átvészelhetjük a szélsőséges meleget, és akkor érdemes bekapcsolódni a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem formatervező szak előadásaiba, beszélgetéseibe, workshopjaiba, vagy mehetünk a Paksi Képtárba, ahol három művész szemlélődési szokásaiba nyerhetünk betekintést.

Gerhes_w_Tmegtal_f20080127.jpeg
Ezt nézd! – Nyári kiállítások

Itt a június, beköszöntött a jó idő, ami azt is jelenti, hogy a galériák, múzeumok sorra nyitják nyári kiállításaikat. A Mai Manó Házban Gerhes Gábor 30 évnyi alkotómunkásságába nyerhetünk betekintést, az INDA Galériában Koronczi Endre veszi górcső alá a légmozgást, az Artpoolban Galántai György 80. születésnapját ünneplik, míg az Új Magyar Képtár – Szent István Király Múzeumban Tranker Kata pedzeget evolúciós kérdéseket.

194418798_4197495020316787_711283133035715844_n.jpeg
Ezt nézd! – Kiállítás, kiállítás és kiállítás

A hétre csupa izgalmas kiállítást ajánlunk – az FKSE galériájában, a Kisteremben és az aqb Project Space-ben –, illetve egy újabb diplomaprojektet, a Magyar Képzőművészeti Egyetem végzős hallgatóinak videópremierjét.