Egy reneszánsz nő: Constance Guisset különleges élete

Nem sok tervező száguldott olyan gyorsasággal a csúcsra, mint Constance Guisset: tanulmányai befejeztével stúdiót alapított, és rövid idő alatt nemzetközi hírnévre tett szert.

Még tíz éve sincs, hogy Constance Guisset Párizsban megalapította saját stúdióját, és máris az élvonalban szárnyal. A törékeny francia nő az üzleti életből érkezett a formatervezés világába. Saját bevallása szerint egy meghatározó japán utazásnak köszönheti a karrierváltást, és a Távol-Keleten szerzett élmények azóta is visszaköszönnek minden munkájában.
Stúdiójában fiatal francia és külföldi tervezőkkel, építészekkel dolgozik, egy kreatív csapattá összekovácsolódva a legkülönbözőbb alkotótevékenységekkel foglalkoznak. Természetesen a cég profiljába tartozik a formatervezés – az ékszerektől a lámpákig a legkülönbözőbb tárgyak születnek a műhelyben –, azonban a színpadi látványtervezés, az installációk és videóprojektek világa sem áll távol tőlük.

A teljes cikket a Lakáskultúra.hu-n olvashatod el ide kattintva.

full_005908.PNG
Technikai tökély és időtlen esztétika

A jó dizájner olyan, mint a figyelmes házigazda: lépten-nyomon követi vendégei igényét. Valahogy így írható le az a gondoskodás, amely az Eames páros tervezőszemléletét jellemezte. A 20. század egyik legkedveltebb formája, a kagylószék is folyamatos evolúción ment keresztül. A légies, ívelt ülőfelület idomul a testhez és a környezethez: legyen szó nappaliról, étkezőről, irodáról vagy akár múzeumi kiállítótérről. A kagylószékek az alkalmazkodóképesség és a tervezés állandó, dinamikus folyamatának metaforáiként a mai napig üdítően hatnak, vitathatatlan, hogy van helyük a kortárs bútordizájnban.

Screenshot 2020-03-17 at 10.08.04.png
Beszédes falak

A szokatlan helyzetre való tekintettel, amelyben a tavasz ellenére az a legbölcsebb, hogyha kerüljük a népes baráti társasággal együtt töltött időt, és a természetben tett séták mellett saját nappalinkba menekülünk, mi most nem kiállításokat ajánlunk, hanem olyan korábbi Artmagazin-cikkeket, amiknek éppen aktualitása van, vagy egyszerűen: nagyon szeretjük őket.

full_006123.png
Maszatos tányérok?

A Platán Andrássy útra nyíló kirakatán át egy finom étkészlettel szépen megterített asztalra látunk, ami ezen a környéken nem lenne meglepő látvány, ha nem egy galériatérről lenne szó.