Ezt nézd! – Hét a dizájn jegyében

A hétre nemcsak kiállításmegnyitókat – a Trapézban, az Új Budapest Galériában és a Kassák Múzeumban – ajánlunk, hanem a Magyar Képzőművészeti Egyetem képzőművészet-elmélet szakos hallgatóinak diplomaprojektjét is, ami a főváros civil kezdeményezésű közösségi tereit helyezi középpontba.

 

Szerdán 18:00-kor nyílik a Trapéz legújabb kiállítása, Az új és ismeretlen világ.
Biró Dávid, Jolanta Marcolla, Murányi Mózes Márton és Trapp Dominika kiállítása a művészek legújabb – vagy eddig kevésbé ismert – munkáit helyezi előtérbe, és olyan témákat jár körbe,mint például a fény fotográfiai elemzése, egy számsorozat szoborrá alakítása vagy éppen egy egyszerűnek tűnő mozdulat minden pillanatának rögzítése.

Csütörtökön 18:00-kor startol a Határtalan Design című kiállítás az Új Budapest Galériában, ami a cseh, francia, lengyel, magyar, német, olasz, osztrák, portugál, román, spanyol, szlovák és svájci dizájnerek munkáiból nyújt széleskörű válogatást. A több mint 100 tárgyat – köztük bútorok, lakástextilek, dizájntárgyak, valamint ékszerek – bemutató tárlat nagy figyelmet szentel a dizájn- és művészeti egyetemek hallgatói munkáinak is.

Image may contain: people sitting and table
Forrás: facebook.com

Pénteken 15:00-kor kezdődik a Magyar Képzőművészeti Egyetem képzőművészet-elmélet szakos hallgatóinak diplomaprojektje, azaz a COLLECTIVITY című konferencia. Az eseményen a főváros civil kezdeményezésű közösségi terei, közösségi élete, valamint a lakosság bevonásának lehetőségei kerülnek középpontba a meghívott előadókkal: Bojár Iván Andrással (Zöld Budapest), Molnár Zsuzsival és Szeidl Dórával (Gondolkodj keményen! – A BETONworkshop felelősvároshackelő projektjei), Salamon Júliával | Decentralizált közösségek, Lohász Cilivel (VALYO), Mekler Zsuzsával (Auróra), Vida Verával (Mindspace), Kertész Monikával (KÉK) és Őze Eszterrel.

Pénteken 18:00-kor a Kassák Múzeum is új kiállítással jelentkezik: re:flex – Kortárs tervezőgrafikai értelmezések a Bauhaus nyomán. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Tervezőgrafika Tanszéke a 2019-es év tavaszi szemeszterét a Bauhaus 100. évfordulójának szentelte, ahol a cél nemcsak a múlt és a stílusjegyek felidézése volt, hanem egy történeti anyag mélyebb megismerésén keresztül a kortárs reflexiók megfogalmazása is. A kiállítás anyaga megmutatja, hogy miként viszonyul egy fiatal generáció a Bauhaus máig ható nyitott, kísérletező gondolkodásmódjához.


©MOME, Mihalik Nikoletta

Főkép: ©MOME, Vándor Rita

full_006242.png
Ezt nézd! – Mozgalmas hét

A hétre ajánlunk egy beszélgetést a tranzit.hu szervezésében és egy tárlatvezetést az Óbudai Társaskör Galériában, ugyanakkor kiállításmegnyitókat is javaslunk: a Paksi Képtár, a Centrális Galéria és a Budapest100 nyitóeseményeit.

 

full_006251.png
Ezt nézd! – Finisszázsok hete

A hétre az Art+Text Budapest megnyitója mellé ajánlunk egy kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött vetítést a Romakép Műhely szervezésében, valamint a Trafó Galéria és a Kassák Múzeum finisszázsait is javasoljuk. A heti személyes kedvencünk a Horizont Galéria Liz Nielsen-kiállítása.

 

full_006281.png
Ezt nézd! – Budapest és Salgótarján

A hétre a MŰTŐ és a Budapest Galéria kiállításmegnyitói mellett a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak diplomaprojektjét, valamint az Artmagazin salgótarjáni kirándulását javasoljuk. Az e heti kedvencünk a Magyar Nemzeti Galéria Fortepan-kiállítása.

full_006350.png
Ezt nézd! – Építészet és lakhatás

A hétre az Artusban működő Kapcsolótér tárlatvezetését, a Lechner Tudásközpont és a debreceni MODEM kiállításmegnyitóit, valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetem képzőművészet-elmélet szakos hallgatóinak diplomakiállításának finisszázsát ajánljuk.