Ezt nézd! – Friss kiállítások

A hétre főként olyan kiállításokat ajánlunk, amik kifejezetten az online térre készültek: ilyen az acb Galéria raktárkiállítása, a MissionArt Galéria Mattis-Teutsch anyaga és a LOOP Gallery projektje – ráadásként pedig az FFS YouTube-premierjét javasoljuk.

Múlt héten startolt a MissionArt Galéria új online kiállítása, ami Mattis Teutsch János linóleummetszeteiből mutat be válogatást. A magyar avantgárd művészet kiemelkedő alakjának munkásságát a MissionArt Galéria 1995-től kutatja. Több jelentős kiállítást rendezett munkásságának különböző vetületeiről Budapest, München, Berlin, Stuttgart, Bécs, Los Angeles, London és Párizs galériáiban, illetve kiállítási helyszínein.

Nemrég debütált az acb Galéria első online kiállítása, A kezek, amelyek a karantén idején is mozgatják a világot címmel. A tárlat helyszíne, médiuma és szelekciója is reflektál arra a mindenki számára villámsebességgel kibontakozó új valóságra, ami hetekkel ezelőtt megingatta nemcsak a kortárs képzőművészet rendszerét, hanem gyakorlatilag minden ismert gazdasági mechanizmust és globálisan is megváltoztatta azokat a kereteket, amikben a mindennapjainkat megélhetjük.

Screenshot 2020 04 27 at 20.01.46

A LOOP Gallery 2020 első felében is az online térben, a galéria Facebook-oldalán valósítja meg a kiállítási programját. A projektben azokat a meghatározó digitális formátumokat vizsgálják meg egy-egy hazai alkotó munkáin keresztül, amik új irányokat adtak az online kommunikációnak és a művészeti alkotásnak. Az idei év harmadik alkotója Mákó Bori, akivel a digitális festészet műfaját vizsgálják Csend című tájképvideóján keresztül.

Screenshot 2020 04 27 at 19.58.25

Forrás: facebook.com

Szerdán 19:00-kor ismét YouTube-premier az FFS videócsatornáján. Ezúttal Ősz Gábor képzőművész Anti-camera című FFS Szerda előadása lesz megtekinthető, ami a képrögzítés filozófiai kérdéskörei mellett a fényképezés mai irányultságainak eredetét járja körbe az alkotó saját munkáin keresztül, amik a legalapvetőbb művészeti problémákkal (fény, tér, kép, képalkotás) foglalkoznak.

full_006088.png
Ezt nézd – Új köntösben

Megújult az Ezt nézd! rovatunk: a szokásos napi események – kiállításmegnyitók és egyestés projektek – mellett a szerkesztőség személyes, szubjektív ajánlói is terítékre kerülnek.

full_004859.png
Ezt nézd! - Bűvkörök és bábáskodások

A hét eleje az FKSE bűvkörében telik, hogy aztán a hét második felében együtt bábáskodhassunk egy új budapesti kulturális és művészeti fesztivál születésénél.

full_004761.png
Ezt nézd! - Eső után szabadon

A múlt heti ítéletidő után bennünk van a mehetnék  – szerencsére Budapest és vidék is kínál kultúrális szabadidős programokat. A képzőművészet legkülönbözőbb színtereit mérhetjük fel a héten, ne szalasszuk el a lehetőséget!

 

full_005041.png
Ezt nézd! - Félévkezdés

Az egyetemek vizsgaidőszak utáni ébredezése mellett tovább pörögnek a kiállítóhelyek is – a hétre mi kisebb kiállításokat és előadásokat ajánlunk. Azoknak, akik úgy érzik nagykiállításos elmaradásokkal indítják ezt a hónapot, szeretettel ajánljuk az elmúlt hetek Ezt nézd!-jeit!

 

full_004760.png
Ezt nézd! - hashtag BB, Bánk és Budapest

A hét egyértelműen a Bánkra menekülés és a kulturális együttlét jegyében telik. Nem is szaporítanánk a szót, lássuk mit csinálhatunk Bánkon és mivel üthetjük el az időt, míg várjuk, hogy Bánkra mehessünk.