Ezt nézd! – Online programdömping

A virushelyzet miatt özönlenek az online elérhető programlehetőségek, s a bőség zavarában igen nehéz kiszűrni, hogy pontosan mire is szakítsunk időt. Mi most segítünk ebben, összeszedtünk néhány izgalmasnak ígérkező eseményt: mint a Trafó Galéria virtuális megnyitóját, az FFS Szerda YouTube-premierjét, az FKSE szokatlan olvasókörét és a Műcsarnok pályakezdő képzőművészeket felsorakoztató tárlatát.

Kedden 19:00-kor startol a Trafó Galéria legújabb kiállítása, Dorota Gawęda és Eglė Kulbokaitė RYXPER1126AE című anyaga. A galéria tárlata virtuálisan lesz látogatható – ráadásul úgy, hogy kizárólag nyitvatartási időben lesz aktív a nézelődés, tehát  2020. március 24. és április 26. között, hétfő kivételével minden nap 16:00 és 22:00 óra között az alábbi linken. A megnyitó eseményen pedig Dorota Gawęda és Eglė Kulbokaitė YGRG159:SULK című performansza lesz nézhető.

Szerdán 19:00-kor lesz az FFS Szerda című programsorozat egyik előző alkalmának YouTube-premierje. A felvételen a januári vendég, azaz Asztalos Zsolt képzőművész mesél a tudás, nemtudás, emlékezés és felejtés témakörökről, valamint fotóművészeti és a képzőművészeti megoldásokkal egyaránt kooperáló munkákat mutat be.

Pénteken 9:00-kor indul az FKSE Erőtérben című olvasókörének rendkívüli kiadása. Most olvasmánylista ajánlása helyett arra kérik a résztvevőket, hogy a saját könyvespolcukról válasszanak valamit, amit épp olvasnak, vagy mindig el akarták kezdeni, esetleg amit már többször leraktak a harmincadik oldal tájékán. A közösségi élmény biztosítása érdekében egy közös Skype-híváson keresztül hallgathatjuk a lapozásokat, egymás koncentrált szuszogását, teakortyolgatást, és az olvasás után akár beszélgethetünk is.

Screenshot 2020 03 24 at 16.54.56

Forrás: facebook.com

Tovább bővült a virtuálisan is elérhető kiállítások köre: ezen a héten a Műcsarnok Derkó 2020 című tárlatát ajánljuk online barangolásra, ahol megismerkedhetünk a Derkovits ösztöndíjat elnyert, fiatal, pályakezdő művészek munkásságával, gondolkodásmódukkal.

Screenshot 2020 03 24 at 16.55.53

Forrás: mucsarnok.hu

full_006088.png
Ezt nézd – Új köntösben

Megújult az Ezt nézd! rovatunk: a szokásos napi események – kiállításmegnyitók és egyestés projektek – mellett a szerkesztőség személyes, szubjektív ajánlói is terítékre kerülnek.

full_004663.png
Ezt nézd! - Diskurzusok hete

Kerekasztal beszélgetések, előadás, artist talk valamint kiállítás formájában manifesztálódó polgári tudatosság és tettrekészség jegyében folytatódik a tavasz. Felkelünk a téli álmunkból és az új év ígéretével új célokat tűzünk ki magunk elé. Azonban megvalósíthatóak-e céljaink, meg tudunk-e bírkózni az elénk gördülő akadályokkal? Segít-e, ha beszélünk a fennálló helyzetről, sőt: érdemes-e párbeszédeket kezdeményeznünk terveinkről és vágyainkról? Továbbá, érdemes-e megosztanunk egymással a már látottakról és átéltekről kialakult véleményünket? Április első hete tökéletes diskurzus-terápiát kínál. Menjünk, érdeklődjünk és beszélgessünk! A hét végére talán kiderül: érdemes-e.

full_004761.png
Ezt nézd! - Eső után szabadon

A múlt heti ítéletidő után bennünk van a mehetnék  – szerencsére Budapest és vidék is kínál kultúrális szabadidős programokat. A képzőművészet legkülönbözőbb színtereit mérhetjük fel a héten, ne szalasszuk el a lehetőséget!

 

full_005222.jpg
Ezt nézd! – A felfedezés hete

A hét folyamán a magyar neoavantgárd képviselőinek társaságában meghódíthajuk New Yorkot, több eddig talán ismeretlen, budapesti és vidéki kiállítótérbe is ellátogathatunk, sőt, még egy futurizmusról szóló előadáson is részt vehetünk.

full_005753.png
Ezt nézd! – Intenzív csütörtök

A héten – hiszen hosszú hétvége elé nézünk – erős csütörtök vár ránk. A szokásos menütől nem térünk el: lesz megnyitó, vidéki trip, performansz és könyvbemutató is az elkövetkező napok során.