Bérelhető szobrokat kínál a londoni Pangolin galéria

Míg a pandémia miatt a galéria zárva tart, a Pangolin kölcsönzésre kínálja műtárgyait, hogy azok a művészetkedvelő ügyfeleik lakásaiban időzzenek a korlátozások lazításáig, azaz várhatóan 2021 januárjáig.

Várható volt ugyan, de mindenki bízott benne, hogy nem kerül sor a COVID második hullámára – és egyúttal a korlátozások szigorítására. Ismét a négy fal közé szorulnak az emberek, nemcsak Magyarországon, a világ számos pontján. Például az Egyesült Királyságban is, ott a múlt héten lépett életbe a „lockdown 2.0”, aminek köszönhetően a művészeti intézmények is új utakat keresnek, miképpen prezentálják az alkotásokat a művészetkedvelő közönség számára.

A Pangolin London válasza a korlátozásokra, hogy mostantól egészen januárig (amikor a londoni galéria reményei szerint újra kinyithatnak) elindítja a Loan a Lockdown Sculpture programot, aminek lényege, hogy szobrainak egy részét felajánlja ügyfeleinek, hogy hazavigyék őket egy kis időre. A rendelkezésre álló alkotások között a galéria bármely művészének kisebb beltéri alkotásai szerepelnek, többek között Lynn Chadwick, David Mach, William Tucker, Ann Christopher és Jeff Lowe művei. A tősgyökeres ügyfeleik számára ez a kölcsönzés ingyenes, de fedezniük kell a biztosítás költségeit.

„Ez egy mindenki számára aggasztó, szorongással teli időszak, így ha boldoggá tudunk tenni valakit azzal, hogy egy gyönyörű szobrot juttatunk az otthonába, akkor megtesszük. Sokkal inkább szeretnénk, ha a szobrok örömöt szereznének, mintsem elzárva, tárolókban töltenék ezt az időszakot” – nyilatkozta Polly Bielecka, a galéria igazgatója. 

Mi előnye származik mindebből a galériának? Reményeik szerint egyes ügyfelek annyira megszeretik a kölcsönzött szobrokat, hogy úgy döntenek, meg is vásárolják. És ha az eladás nem is pezsdül fel, a galéria kétségkívül spórol a biztosítási és a tárolási költségeken.

Lynn chadwick star v. 519 1966

Lynn Chadwick: Star V. (519), 1966

 

 

Forrás: theartnewspaper.com

cramer_astronautic_age-1-300-2-1.jpg
Fókuszban a nők a London Art Weeken

A London Art Week digitális platformján Art History in Focus (Fókuszban a művészettörténet) címmel tematikus cikkeket, videókat és online kiállításokat osztanak meg. Az októberben útjára induló projekt középpontjában az elmúlt 400 év jelentős női művészei, valamint a művészet világában tevékenykedő nők – például galeristák, gyűjtők, kurátorok, tudósok és műkereskedők – állnak.

full_000632.jpg
Műkereskedelmi trend

Az Artprice összegyűjtötte az elmúlt évek nemzetközi műkereskedelmének legdrágább szobrait. Meglepő trend: az első tízből négyet idén adtak el rekordáron!

full_000739.jpg
A bronzfejű nő

Azon gondolkodom, mi is volt a büntetése annak a görögnek, aki beleszeretett Aphrodité szobrába. Járt hozzá nap mint nap, míg egyszer nem bírta tovább, elbújt a szentélyben. A templomszolga kívülről rájuk zárta az ajtót, kettesben maradtak egész éjszaka, és hogy mi történt, azt nem tudja senki (már úgy értem, hogy technikailag hogyan történt, ami történt), de a megszentségtelenített szobor egy kis anyajegyet hordott attól kezdve az egyik combján.