Ismét lehet pályázni az Esterházy Art Awardra

Idén is kihirdették az Esterházy Art Award pályázatot. Az Esterházy Privatstiftung pályázatán festészettel és festészettel határos technikákkal, valamint ezekkel operáló térinstallációkkal lehet indulni.

A kiállításra rendelkezésre álló múzeumi terek lehetővé teszik a nagyobb méretű, illetve installációs művek befogadását is, ezeknek a pályaműveknek a benyújtásánál az első körben terveket és vázlatokat is elfogadnak.

Pályázni a www.esterhazy-now.at internetes oldalon keresztül, ezen a linken lehet 2021. június 11-ig.

A beküldött pályázatokból a független nemzetközi szakmai zsűri előreláthatóan 20 pályázót jelöl a díjra.

Short List 2021 – Esterházy Art Award Magyarország címmel 2021. december 3-tól 2022. február 13-ig a zsűri által beválasztott pályaművekből kiállítás nyílik a Ludwig Múzeumban.

A második fordulóba továbbjutó művészeket július 2-án írásban értesítik. Az eredeti művek beszolgáltatása november 18., a díjátadás december 2-án lesz a Ludwig Múzeumban. A díjat érintő információkat a Facebookon is folyamatosan kommunikálni fogják.

 Esterhazyartaward vegeldaniel

Fotó: © Végel Dániel

Az Esterházy Privatstiftung  2009-ben alapította meg a Díjat. A mű odaítélésével tehetséges magyar művészeket kíván felkarolni. A nyertesenként 5 000 euróval jutalmazott díjat évente kettő, maximum három 45 év alatti képzőművésznek ítéli oda a független, nemzetközi szakmai zsűri. A díjat 2009-ben a Borsos Lőrinc alkotópár, Horváth Dániel, Siegmund Ákos, 2011-ben Karácsonyi László Attila, Király András, Szabó Ábel, 2013-ban Csató József, Kaliczka Patríczia, Kovács Olívia, 2015-ben Kaszás Tamás, Makai Mira Dalma és Tibor Zsolt, 2017-ben Ezer Ákos, Keresztes Zsófia és Nagy Imre, míg 2019-ben Győri Éva Andrea, Nemes Márton és Puklus Péter kapták meg. 


full_006365.jpg
Június 10-ig lehet pályázni az Esterházy Art Awardra

Idén hatodik alkalommal írták ki az Esterházy Art Awardot, amire festészettel és azzal határos technikákkal lehet pályázni, valamint ezekkel a technikákkal operáló térinstallációkkal, még pontosan 8 napig, azaz június 10-ig.

full_005456.png
Íme az Esterházy Művészeti Díj 2017 pályázati kiírása

Földrajzi helyzetének és közép-európai történelmének köszönhetően az Esterházy Magánalapítvány kulturális összekötő szerepet tölt be Kelet és Nyugat, múlt és jelen között. Kulturális tevékenységének egyik fontos láncszeme az Esterházy Művészeti Díj.

 

full_005585.png
Íme az Esterházy Művészeti Díj 2017 első fordulójának eredménye

Sikeresen lezárult az idén ötödik alkalommal meghirdetett Esterházy Művészeti Díj pályázat első fordulója. A független szakmai zsűri 266 pályázóból választhatta ki a második fordulóba továbbjutó 21 művészt. A díjra jelölt művészek válogatott műveiből kiállítás nyílik a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban, melyet 2017. december 15-től 2018. január 14-ig láthatnak az érdeklődők.

 

full_006396.png
Kihirdették az Esterházy Art Award döntőseit

Idén hatodik alkalommal írták ki az Esterházy Art Awardot, amire festészettel és azzal határos technikákkal lehetett pályázni, valamint ezekkel a technikákkal operáló térinstallációkkal.

full_003728.jpg
Átadták az Esterházy Művészeti Díjat

November 28-án harmadszorra adták át az UNIQA támogatásával 2009-ben létrehozott Esterházy Művészeti Díjat, amelyre idén 196 fiatal (a kiírás feltétele szerint negyven év alatti) magyar festőművész pályázott. A fejenként ötezer euróval járó díjat minden második évben, legalább két, legfeljebb három művésznek ítéli oda a független szakmai zsűri. A zsűritagok – Dr. Hegyi Lóránd, Dr. Alexander Tolnay, Niklai Judit, Fenyvesi Áron, Rieder Gábor, Vitus Weh valamint az Esterházy Magánalapítvány részéről Dr. Ottrubay István, az UNIQA részéről pedig Othmar Michl – november elején tizenhárom művészt válogattak be a Szépművészeti Múzeum ION-Piramisában megrendezett kiállításra.

full_005633.jpg
Ezer Ákos, Keresztes Zsófia és Nagy Imre az Esterházy Művészeti Díj nyertesei

Ezer Ákos, Keresztes Zsófia és Nagy Imre képzőművészek nyerték el idén a fejenként 5000 euróval járó Esterházy Művészeti Díjat. A díj második fordulójába bejutott munkákból péntektől a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban látható kiállítás.

full_004517.png
Esterházy Művészeti Díj 2015

Negyedszerre hirdeti meg az Esterházy Magánalapítvány és az Uniqa Biztosító az Esterházy Művészeti Díjat. A pályázaton festészettel és festészettel határos technikákkal lehet indulni, a korhatár 45 év. A díj célja a kortárs képzőművészet és a nemzetközi dialógus támogatása. A díjátadás 2015. november 12-én lesz Budapesten. Pályázni 2015. október 20-ig kizárólag online lehet.